Hjem Nyheter Europa Vil innføre forbud mot antisionistiske ytringer i Frankrike

Vil innføre forbud mot antisionistiske ytringer i Frankrike

JØDISK MAKT Partiet Les Républicains har sendt et lovforslag til det franske senatet om å straffe ytringer som fornærmer Israel med svimlende bøter samt fengsel.

Illustrasjonsbilde, fengsel
Foto: Josh Estey/AusAID, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Den 10. oktober ble det inngitt et forslag til det franske senatet om en lov med navnet «lov for å fullføre straffelovverket som sanksjonerer antisionisme».

Forslaget innebærer at den som bestrider Israels eksistens straffes med en bot på 45 000 euro og ett års fengsel, den som fornærmer Israel får 75 000 euro i bot og to års fengsel, og den som fremprovoserer hat eller vold mot Israel får 100 000 euro i bot og fem års fengsel.

Bestemmelsen vil omfatte alle ytringer uttrykt gjennom tale, rop eller trusler på offentlige steder eller møter, eller i skrift, trykksaker, tegninger, graveringer, malerier, emblemer, bilder eller andre solgte eller distribuerte medier for skrift, tale eller bilder, som selges eller stilles ut på offentlige steder eller møter, eller plakater synlige for offentligheten, eller ved noen form for elektronisk kommunikasjon til offentligheten.

Motivet med loven er å «undertrykke enhver mening som bestrider Israels rett til å eksistere som en stat, men også å fornærme staten Israel, som ikke er annet enn et skjult middel for å komme med antisemittiske ytringer».

Til sammenlikning medfører fornærmelser mot Frankrike og oppfordringer til hat og vold mot franskmenn null euro i bot og null års fengsel.

Partiet Les Républicains, som står bak forslaget, har 10,7% av setene i nasjonalforsamlingen og 42,5% av setene i senatet.