Hjem Nyheter Norden Vil innføre krisetilstand i Sverige

Vil innføre krisetilstand i Sverige

 ABSURDISTAN  Svenske myndigheter vurderer å innføre noen form for krisetilstand. Dette som følge av den økte faren for terror og en masseinnvandring som er ute av kontroll.

Lofven

Det er regjeringspartiet Socialdemokraterna med statsminister Stefan Löfven i spissen som vurderer å innføre noen form for krisetilstand i landet. Tidligere i uken ble beredskapsnivået hevet fra nivå fire (maks fem). Dette som følge av konkrete opplysning det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) hadde mottatt om et nærstående terrorangrep.

Det skal være den økende faren for terrorangrep og en masseinnvandringen som er ute av kontroll som gjør at myndighetene nå vil innføre «krisetilstand». Det skal per i dag ankomme omkring 10 000 asylsøkere hver eneste uke til Sverige, og man forventer omkring 360 000 i løpet av 2015 og 2016.

Målet med å innføre «krisetilstand» skal være å gi myndighetene større handlingsrom. En kilde til avisen Aftonbladet forteller:

– I en sånn situasjon settes en del av borgernes rettigheter til siden. Myndighetene får større muligheter til å avlytte og forhøre mennesker, selv om det ikke finnes konkret mistanke.

Kilde:
– Vurderer å innføre «krisetilstand» i Sverige