Hjem Nyheter Norden Vil kriminalisere «holocaust-fornektelse» over hele Europa

Vil kriminalisere «holocaust-fornektelse» over hele Europa

 EUROPA / JØDISK MAKT  Jødiske ledere prøver å få innført en rekke lover i EU som tjener deres folks interesser. Forbud mot «å fornekte holocaust» er en av dem.

Viatcheslav Moshe Kantor
Viatcheslav Moshe Kantor

Jødiske ledere driver nå lobbyvirksomhet overfor EU for å få innført en rekke lover som tjener jødiske interesser. Lovforslagene er formulert av et internasjonalt panel bestående av fire juridiske «eksperter», og panelet støttes av den ikke-statlige organisasjonen Det europeiske råd for toleranse og forsoning (ECTR). En av lederne i ECTR er Viatcheslav Moshe Kantor (bildet over), som også er president i Den europeiske jødiske kongress.

Lovforslagene

De jødiske lederne vil kriminalisere «åpenlys tilslutning til en totalitær ideologi, fremmedfrykt eller antisemittisme». De vil også kriminalisere offentlig ærekrenkelse av etniske, kulturelle eller religiøse grupper. Kvinners og homofiles rettigheter er heller ikke glemt. De jødiske lederne vil dessuten forby kjønnslemlestelse av kvinner – men ikke av menn.

De jødiske lederne slår i tillegg et slag for indoktrinering. «Opplæring i toleranse» skal bli obligatorisk fra grunnskole til universitet, i militæret og politiet. Offentlig kringkasting må «vie en bestemt andel av sine programmer til å fremme et klima av toleranse».

fengsel-640x360

Straffbart «å fornekte holocaust»

De jødiske lederne vil gjøre «fornektelse av holocaust» til en forbrytelse over hele Europa. Også en del andre folkemord skal det være ulovlig å bestride – dersom et internasjonalt tribunal har bestemt seg for at folkemordet har funnet sted. For eksempel vil ikke tyrkernes folkemord på armenerne i 1915 bli godkjent som folkemord.

Utledd i Ungarn

Kantor hevder det er en reell «fare» for jødisk utvandring fra Europa, og at «den eneste måten å løse disse problemene på er gjennomgripende endringer i lovgivningen». Samtidig påstår han at disse endringene er ment «å beskytte alle, ikke bare jøder».

I Ungarn har lovforslagene blitt møtt med latter, og regjeringen vil ikke ta i dem med ildtang, ifølge Yoram Dinstein, leder av «ekspertpanelet» som har utformet lovforslagene.

Kilde:
Jewish leaders call for Europe-wide legislation outlawing antisemitism