Hjem Nyheter Norge Vil kriminalisere «løgner om jødene» og holocaust-fornektelse

Vil kriminalisere «løgner om jødene» og holocaust-fornektelse

NORGE: Etter lørdagens angrep mot en synagoge i København mener Ervin Kohn at blant annet holocaust-fornektelse og «løgner om jødene» bør kriminaliseres og slås ned på av politiet. Dette for å unngå folkemord, mener Kohn.

Ervin Kohn
Ervin Kohn

Jødiske Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfunn og nestleder i Antirasistisk senter, mener nettsteder som blant annet «sprer løgner om jødene» og «fornekter at holocaust fant sted» bør straffeforfølges. Om man ikke gjør det, vil det ende i folkemord, mener Kohn.

– Folkemord skjer ikke fra den ene dagen til neste. Det som skjer før folkemord er umenneskeliggjøring, og før det kommer demonisering, og før det stigmatisering med konspirasjonsteorier og hatefull tale. Det er en kjede som begynner med ord og som ender i vold, forteller Kohn til Dagsavisen.

Mener flere bør dømmes

Det er straffelovens paragraf 135, den såkalte rasismeparagrafen, Kohn mener bør brukes på de som blant annet kritiserer den politiske korrekte versjonen av «holocaust». Paragrafen tilsier at personer som blir funnet skyldig, kan dømmes med bøter eller fengsel opptil tre år.

Både Fremskrittspartiet og Høyre har ønsket å fjerne paragrafen, noe som opprører Kohn som mener den bør brukes langt oftere.

– Både politiet og påtalemyndighetene må være modige og ønske å reise rettssaker om dette, mener Kohn.

Han håper også at politiets nylig opprettede hatkrimgruppe vil føre til at flere blir dømt.

political-prisoners-640x352

– Etter enhver terroraksjon, kommer en følgeaksjon rettet mot jødiske mål

Kohns uttalelser kommer etter mordforsøket på Lars Vilks på lørdag. Etter attentatet mot Vilks tok gjerningsmannen seg til en synagoge i København og åpnet ild mot et forsamlingshus. En 37-årig jødisk mann omkom.

Kohn sammenligner angrepet i København med angrepet mot redaksjonen til venstreliberale satiremagasinet Charlie Hebdo og det påfølgende gisseldramaet i en jødisk matbutikk. Fire personer mistet da livet.

Ifølge Kohn kan man nå konstatere at «etter enhver terroraksjon, kommer en følgeaksjon rettet mot jødiske mål».

Kilde:

Mener jødehat må straffes