Hjem Nyheter Norge Vil la globalister dumpe 40 millioner tonn giftig gruveslam i norsk fjord

Vil la globalister dumpe 40 millioner tonn giftig gruveslam i norsk fjord

7

NATUR Regjeringen tillater kapitalister og globalister å bedrive gruvedrift i Finnmark. Samtidig får de også årlig dumpe 2 millioner tonn giftig gruveslam i en nærliggende fjord, i 20 år fremover.

Illustrasjonsfoto

Forræderpolitikerne som utgjør den norske regjeringen åpnet nylig for gruvedrift i Kvalsund i Finnmark for å utvinne kobber. Samtidig gav de også sin tillatelse til gruveselskapet til å dumpe gruveslam (opprette et sjødeponi) i den nærliggende Repparfjorden. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, fra partiet Høyre, meddelte i en pressemelding at prosjektet kom til å generere både arbeidsplasser og inntekter.

– Gruveprosjektet vil styrke næringsgrunnlaget i nord. Det vil gi positivt bidrag til utviklingen av lokalsamfunnet, med nye arbeidsplasser og kompetanse.

For å ta hensyn til samisk reindrift og deres økonomiske interesser har forræderpolitikerne lagt ned en hel del begrensninger, slik som at det ikke får være gruvedrift under kalvingsperioden. Noen hensyn til miljøet og naturen har dog regjeringen ikke tatt, da de har gitt gruveselskapet tillatelse til å dumpe hele 2 millioner tonn gruveslam årlig i den nærliggende Repparfjorden – i 20 år fremover.

Repparfjorden er en vernet nasjonal laksefjord med viktig bestand av atlantisk villaks. Det er også en viktig gyteplass for blant annet torsk. Gruveslammet som skal dumpes i fjorden består av finmalt steinstøv og nanopartikler med høyt nivå av tungmetaller som kobber, nikkel og krom, samt tilsatte kjemikalier. Innholdet av tungmetall er faktisk så høyt at det etter Miljødepartementets egne tabeller vil bli klassifisert som «svært dårlig med akutt toksisk virkning».

Hva innebærer så dette for fjorden? Vel, alt liv på havbunnen i deponiområdet vil bli utryddet. Partikler kan spre seg langt og vil være svært skadelig for det marine naturmangfoldet i store deler av fjorden, samt i det nærliggende og sårbare Barentshavet. Også marine pattedyr og fuglelivet i regionen vil kunne ta skade av sjødeponiet.

Selskapet som står bak gruvedriften heter Nussir ASA, og er et investeringsselskap. Eierskapet består av norske rovkapitalister, globalister, samt internasjonale selskaper og banker som Citibank New York og Credit Suisse.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Kapitalister har ingen omtanke for naturen overhodet, de bryr seg kun om egen lommebok. Og dette er krefter som Antifa og andre venstreekstremister hjelper frem ved å opptre som nyttige idioter.

Reodor
Reodor
2 år siden

Valget mellom Nasjonalsosialisme og Globalisme burde være enkelt for de som påstår at de er opptatt av miljøvern her i landet.

Jmf. Punk 6 i «Vår Vei»

6. Skape et moderne samfunn i harmoni med naturens lover. Våre dyrebeskyttelseslover skal legge vekt på etikk fremfor profitt. Naturen og dens ressurser skal brukes med fornuft og fremtiden i tanke. Allemannsretten skal vernes.

HMF
HMF
2 år siden

Trist at de ønsker å grise til vår natur på den måten. Miljøsvin er rette ordet.

Arni
Arni
2 år siden

Sånt går det når velgerne lar søppelpartiene Höyre og Frep styre landet. Det blir landssvik på bred front. Det blir enda mye verre enn når Ap-mafieaen styrer, som er ille nok. Vi har sett en massiv sentalisering til Oslo (med tilhørende tapping av resten av landet) som er enda verre enn sentraliseringen som Ap-mafiaen har stått for i alle år. Disse søppelpartiene burde maks fått 5 % av stemmene tilsammen, hvis velgerne stemte ut fra hva som tjener deres interesser. De som bestemmer i disse partiene er et korrupt, jödifisert, globalistisk, liberalistisk pakk fra først og fremst Oslo Vest, som… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Snakk om å ødelegge naturen for profitt.

Jeg håper folket gjør fysisk motstand der oppe og nekter dem å gjøre dette.

H.L
H.L
2 år siden

Ingen bra løsning ettersom det vil utgjøre skade på fisken.

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
2 år siden

Återstår att se om detta miljösvineri ska lösas med fler bomstationer i Finnmark.