Hjem Nyheter Norge Vil la globalister dumpe 40 millioner tonn giftig gruveslam i norsk fjord

Vil la globalister dumpe 40 millioner tonn giftig gruveslam i norsk fjord

NATUR Regjeringen tillater kapitalister og globalister å bedrive gruvedrift i Finnmark. Samtidig får de også årlig dumpe 2 millioner tonn giftig gruveslam i en nærliggende fjord, i 20 år fremover.

Illustrasjonsfoto

Forræderpolitikerne som utgjør den norske regjeringen åpnet nylig for gruvedrift i Kvalsund i Finnmark for å utvinne kobber. Samtidig gav de også sin tillatelse til gruveselskapet til å dumpe gruveslam (opprette et sjødeponi) i den nærliggende Repparfjorden. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, fra partiet Høyre, meddelte i en pressemelding at prosjektet kom til å generere både arbeidsplasser og inntekter.

– Gruveprosjektet vil styrke næringsgrunnlaget i nord. Det vil gi positivt bidrag til utviklingen av lokalsamfunnet, med nye arbeidsplasser og kompetanse.

For å ta hensyn til samisk reindrift og deres økonomiske interesser har forræderpolitikerne lagt ned en hel del begrensninger, slik som at det ikke får være gruvedrift under kalvingsperioden. Noen hensyn til miljøet og naturen har dog regjeringen ikke tatt, da de har gitt gruveselskapet tillatelse til å dumpe hele 2 millioner tonn gruveslam årlig i den nærliggende Repparfjorden – i 20 år fremover.

Repparfjorden er en vernet nasjonal laksefjord med viktig bestand av atlantisk villaks. Det er også en viktig gyteplass for blant annet torsk. Gruveslammet som skal dumpes i fjorden består av finmalt steinstøv og nanopartikler med høyt nivå av tungmetaller som kobber, nikkel og krom, samt tilsatte kjemikalier. Innholdet av tungmetall er faktisk så høyt at det etter Miljødepartementets egne tabeller vil bli klassifisert som «svært dårlig med akutt toksisk virkning».

Hva innebærer så dette for fjorden? Vel, alt liv på havbunnen i deponiområdet vil bli utryddet. Partikler kan spre seg langt og vil være svært skadelig for det marine naturmangfoldet i store deler av fjorden, samt i det nærliggende og sårbare Barentshavet. Også marine pattedyr og fuglelivet i regionen vil kunne ta skade av sjødeponiet.

Selskapet som står bak gruvedriften heter Nussir ASA, og er et investeringsselskap. Eierskapet består av norske rovkapitalister, globalister, samt internasjonale selskaper og banker som Citibank New York og Credit Suisse.