Hjem Nyheter Vil rive Adolf Hitlers barndomshjem

Vil rive Adolf Hitlers barndomshjem

ØSTERRIKE Myndighetene i Østerrike planlegger nå å rive Adolf Hitlers barndomshjem for å forhindre at stedet blir et reisemål for nasjonalsosialister.

Braunau_am_Inn

Det var tidligere i sommer at østerrikske myndigheter vedtok å beslaglegge Adolf Hitlers barndomshjem i byen Braunau am Inn, nær grensen til Tyskland. En såkalt ekspertgruppe ble da satt ned for å vurdere hva som skulle gjøres med bygningen hvor Hitler ble født den 20. april 1889.

Les også: Historien om Adolf Hitler

«Ekspertgruppen», som blant annet består av Østerrikes største jødiske organisasjoner, har anbefalt at myndighetene enten river bygningen eller bygger den om til ugjenkjennelighet. Det er ventet at regjeringen følger forslaget, og at øvrige partier støtter det.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters så skal myndighetene planlegge å reise en ny bygning hvor Hitlers barndomshjem nå står, og at det eventuelt skal bli et sosialkontor.

Det østerrikske innenriksdepartementet har uttalt at de ønsker å fjerne alt som kan forbindes med Hitler fra stedet, for å forhindre at det blir et reisemål for nasjonalsosialister.

Kilde:
Österrike ska riva Hitlers födelsehus