Hjem Nyheter Norden Vil skyte halvparten av Norges ulv

Vil skyte halvparten av Norges ulv

6

NATUR Regjeringen vil halvere den norske ulvebestanden. Ikke siden 1919 har det blitt skutt så mange ulv.

Det var på fredag at den norske regjeringen gav klarsignal om at det kan felles hele 42 ulv i Norge. Den norske ulvebestanden anslås i dag å ligge på omkring 80 ulv. Antallet er historisk forteller Trond Amund Steinset, seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå, til VG.

– Vi må tilbake til 1919 for å finne flere skutte enn 42. Da ble det skutt 46 ulv i Norge, forteller Steinset.

Ifølge klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen så er 40 ulv nok til å bevare den norske bestanden. Norge baserer dog ikke dette tallet på egen forskning, men på svensk. Ifølge Helgesen har nemlig tre år gammel svensk forskning slått fast at det kreves 340 ulv for å bevare den sørskandinaviske bestanden.

– Det svensk forskning har sagt, er at 340 ulv vil være tilstrekkelig for å opprettholde den sørskandinaviske ulvebestanden. De har sagt at så lenge det er 40 i Norge, er det tilstrekkelig hvis svenskene har 300. Det er det vi har lagt til grunn, sier Helgesen til VG.

Forskningen regjeringen baserer seg på er fra 2015, og ny svensk forskning er forventet å være klar til neste år.  Å vente på den var imidlertid aldri aktuelt, forteller Helgesen.

WWF fikk i høst stoppet fellingen av ulv på Østlandet, etter å ha anmeldt den norske regjeringen. Oslo tingrett kunne da slå fast at regjeringen overhode ikke hadde tatt i betraktning at bestanden også skulle overleve.

WWF skriver på sine nettsider at de vil gå gjennom det nye vedtaket med sine jurister, og vil vurdere å trekke staten for retten igjen, dersom det er mulig.

– Det er paradoks: Vi lever i moderne tider hvor halvparten av verdens ville dyreliv har blitt utryddet, og likevel kan vi bevitne en statlig godkjent jakt på en allerede utrydningstruet art, som vil holde ulven permanent på grensen til utryddelse.

Kilde:
Regjeringen vil skyte flere ulv enn Norge har gjort på 100 år
Absurd that the Norwegian government wants a new wolf culling

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Men hunder elsker normiene, og ulven er da vitterlig stamfar/-mor til alle hunderaser! Tenk hvilken symbolkraft ulven har, og opphavet til dette skal nå altså bortimot utryddes/halveres. Er ikke dette et tilnærmet Wolfocaust så vet ikke jeg!

ULVONYM
ULVONYM
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Jævlig bra sagt

Kedde
Kedde
5 år siden

Fy for fanden!

Motstandsmann
Motstandsmann
5 år siden

Ja, er man først i gang med å utrydde befolkningen, så kan man vel like gjerne fortsette med dyrelivet.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Feminiseringen av norske menn har gått for langt.

Steinar
Steinar
5 år siden

Det har jo aldri vært så bra for ulven som det er nå, sier Limmy 🙂 Og det dør vel flere i bilulykker.

Dette er så idioti. Man antar, og sjanser.
Ja, hvorfor ikke ha færre ulver slik at innavl kan bli et større problem, slik at man da kan finne påskudd for å avlive flere, helt til ulven ikke lenger har mulighet til å eksistere som et friskt dyr.

Nei, hvorfor skal man vel ha noe annet enn «chihuahua og mulatter» på denne planeten… For å sette det litt på spissen.