Hjem Nyheter Norge Vil styrke retten til kontant betaling

Vil styrke retten til kontant betaling

0

FORBRUKERRETT Regjeringen har utarbeidet et forslag om å utvide retten til kontant betaling til å gjelde alle faste utsalgssteder.

Illustrasjonsbilde. Foto: Wolfmann (CC BY-SA 4.0) (klippet av Frihetskamp).

Etter at Norges Bank i juni la frem en rapport der man bemerker utfordringer med at en del utsalgssteder ikke tar imot kontant betaling, har regjeringen foreslått endringer i finansavtaleloven for å sikre at kontanter i større utstrekning skal være tilgjengelige som betalingsmiddel.

Departementet bemerker at betaling med andre betalingsmidler enn kontanter er en utfordring for deler av befolkningen. Det er for eksempel ikke alle som kan opprette en bankkonto, heter det i høringsnotatet.

Med den foreslåtte lovendringen, som nå er ute på høring, pålegges næringsdrivende å tilby mulighet for å betale kontant for varer og tjenester på alle betjente faste forretningslokaler der salg finner sted. Det presiseres også at en mottaker ikke kan avtale seg bort fra denne plikten. Lovendringen åpner også for at regjeringen kan angi regler om betaling med kontanter på buss og jernbane.

I november i fjor ble en far og en sønn bortvist av vektere fra Elkjøp Phonehouse på Oasen Storsenter i Karmøy da de ville betale for et par øreplugger med kontanter. Fordi butikken ikke er Elkjøps faste forretningssted, gjelder ikke dagens regel om tvungen kontant betaling der.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg