Hjem Nyheter Norge Vil tvinge kommunene til å bosette asylsøkere

Vil tvinge kommunene til å bosette asylsøkere

 MASSEINNVANDRING  Asylprofitørene i Hero tjener seg søkkrike på masseinnvandringen. Nå tar de til orde for å tvinge kommuner til å bosette «flyktninger».

TorBrekke-460x259

Det er administrerende direktør ved asylgiganten Hero, Tor Brekke, som ønsker å fjerne kommunenes mulighet til å takke nei til å bosette såkalte flyktninger. Brekke forteller til Stavanger Aftenblad at han mener dette er en ordning som må bort, og at tvang må innføres.

– Vi ser hvor krevende det er bare å skaffe akuttinnkvartering nå, og vi kan ikke fortsette måten vi jobber på nå. Jeg tror tiden er inne for å finne en nøkkel med økonomisk støtte fra staten som sikrer at kommunene kan påta seg bosettingsjobben. Tvang er vel det riktige begrepet.

Brekke mener det vil medføre «enorme samfunnsmessige og menneskelige omkostninger», dersom dagens system fortsetter og asylsøkerne blir sittende lenge på mottak.

tuft-460x288

Søkkrike på masseinnvandring

Den norske asylgiganten Hero ble grunnlagt på 80-tallet av 58-årige Ronald Tuft, og er landets desidert største aktør med sine 15 000 mottaksplasser. Ifølge årsrapporten for 2014 hadde selskapet en samlet omsetning på 550 millioner kroner, og gikk med 28,4 millioner i overskudd. I år har det blitt anslått at omsetningen lander på minst 750 millioner kroner.

Selskapet driver også tre mottak i Sverige, for såkalte enslige mindreårige asylsøkere. Her er omsetningen på 50 til 60 millioner kroner per år.

Tidligere i år anslo man at Tuft hadde samlet på seg en formue på mellom 150 og 200 millioner kroner. Selv hevder Tuft, som naturligvis er en ivrig masseinnvandringsforkjemper, at det ikke er pengene som motiverer ham – men det å gjøre samfunnet en tjeneste.

Kilde:
Asylsjef vil tvinge kommuner til bosetting