Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Vinterhjelp-aksjon i Oslo sentrum

Vinterhjelp-aksjon i Oslo sentrum

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister og medlemmer fra Rede 1 gjennomførte i helgen en Vinterhjelp-aksjon i Oslo sentrum.

Aktivister og medlemmer fra Rede 1 har tradisjonen tro delt ut pakker til hjemløse og andre trengende i Oslo sentrum under den kalde årstiden. Aksjonen var en del av Vinterhjelpen, Den nordiske motstandsbevegelsens initiativ for å hjelpe vanskeligstilte og trengende nordmenn.

Pakkene som ble utdelt var veldig populære og besto av blant annet ribbe med kaffe og gløgg, rent undertøy, varme klær og artikler for personlig hygiene. Produktene hadde blitt donert av frivillige, men Rede 1 hadde også sponset økonomisk.

Frihetskamp har stilt Tommy Nyberg, fra det norske riksrådet, noen spørsmål om aksjonen.

Hei Tommy! Du som var med på Vinterhjelp-aksjon, hva kan du si om den?

– Vinterhjelpen har blitt noe av en tradisjon. Vi samler inn ting og går til innkjøp av slikt som kan være til god nytte for en mann eller kvinne som av ulike anledninger har havnet på gaten. Varme klær, rent undertøy, luer, ullsokker og vanter, et sett med hygieneartikler. Varm drikke, gløgg, kaffe og hjemmelagd ribbe settes også pris på i vinterkulden.

Utmerket aksjonen seg i år sammenliknet med tidligere år?

– Vi kan se en gradvis forandring i gatebildet fra år til år. De norske uteliggerne virker å havne lenger ut i periferien. Der det før satt norske tiggere sitter det nå sigøynere med nisseluer.

Rasefremmede som selger dop på Brugata og i Vaterlandsparken helt åpent rett foran øynene på politiet uten at de griper inn, blir flere. Salgstaktikken er aggressiv. De plystrer etter potensielle kunder og roper ut høyt hva de har å tilby: hasj, kokain, heroin og all slags piller. Oslo sentrum er ikke et godt miljø for barn og ungdom å ferdes i, mildt sagt.

Hva var folks reaksjon på initiativet? Ble de glade, eller var folk negativt innstilt?

– Gjennomgående positivt, i forskjellige grader. Én mann ble rørt til tårer, andre skammet seg over å ha havnet i en utsatt situasjon.

Vinterhjelpen handler utelukkende om å hjelpe utsatte nordboere, så det ble noen sure miner da en dopselgende rasefremmed ble nektet å få ta del av produktene som skulle gjøre hans arbeid med å ødelegge vårt folk mer behagelig. Han forsøkte å oppvigle sine kolleger gjennom å påpeke at vi var «rasister», uten større suksess.

De med noe høyere IQ forstod at det ville være dårlig for forretningen å slåss på arbeidsplassen. Jeg trenger vel knappest påpeke at de ikke var spesielt interessert i vår delikate ribbe.

Hvis man vil hjelpe, hvordan kan man bidra til Vinterhjelpen?

– Det går helt fint å donere penger, varmt tøy og så videre. Vinterhjelpen kan kontaktes ved å sende en e-post til [email protected]. Men det beste man kan gjøre er naturligvis å søke om medlemskap og aktivt bidra i kampen og selv delta på aksjoner som disse.

Har du noen siste ord til Frihetskamps lesere?

– God jul og godt nytt kampår!

Se flere bilder fra Vinterhjelp-aksjonen nedenfor: