Hjem Nyheter Utenriks Vitner forteller om Israels mord på sivile

Vitner forteller om Israels mord på sivile

SIONISME: Frivillige fra Røde kors har gitt sine vitnesbyrd om Israels forbrytelser i Gaza under Operation Protective Edge.

israel_ny

Røde kors-frivillige ga 24. og 25. september sine vitnesbyrd om Israels morderiske fremferd i Gaza under Operation Protective Edge. Vitnesbyrdene ble lagt frem for Russell Tribunal on Palestine, som ville undersøke Israels krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og forbrytelse i form av folkemord.

Ett av vitnene, journalisten Max Blumenthal, hadde ubegrenset tilgang til de verst rammede områdene i Gaza under sommerens voldsomme angrep fra Israel.

Blumenthal berettet for tribunalet om palestinske Røde kors-frivillige som så sin kollega bli skutt og drept da de skulle hente et lik. Kollegaen ble beordret av israelske soldater til å gå ut av ambulansen, gå fem meter og tenne en lighter. Idet han tente lighteren, skjøt soldatene ham i hjertet og det ene beinet, og han døde.

Ifølge Blumenthal går israelske soldater målrettet etter palestinere som behersker hebraisk, og skyter dem. Han fortalte også om en hendelse der israelske soldater myrdet en mentalt tilbakestående mann.

Israel skal i løpet av sommeren ha utryddet 89 hele familier – altså uten å spare ett eneste familiemedlem. Per 24. august hadde minst 124 familier mistet mer enn tre familiemedlemmer i ett og samme tilfelle.

Ifølge Blumenthal ble en familie som hadde lidd denne skjebnen, funnet i ruinene av Khuza’a.

De frivillige fra Den internasjonale Røde kors-komiteen fortalte oss at de senere fant en mann i Khuza’a med dødsstivhet. Begge hendene holdt han over hodet sitt for å overgi seg. Kroppen hans var fylt med kuler. De oppdaget deretter en familie – menn, kvinner og barn – så forråtnet at de måtte begrave dem med en bulldoser i en massegrav. De aller fleste skuddsårene de fant, var i hode og bryst.

Kilde:
Red Cross Volunteers: We Witnessed Israeli Soldiers Execute Palestinian Civilians In Cold Blood