Hjem Nyheter Voldelig hallik hevder å være kvinne – hylles nå som en helt

Voldelig hallik hevder å være kvinne – hylles nå som en helt

USA The Kansas City Star har publisert en hyllestreportasje om halliken Marcus Choice Williams, som soner 30 år i et føderalt fengsel for menneskehandel. Ifølge avisen «kjemper afrikaneren for sine rettigheter» i fengselet.

Ayana Satyagrahi var en spesielt hensynsløs hallik under navnet Marcus Choice William.
Bildekollasje: Reduxx.info

«’Living My Truth’: Transsexual Woman Fights for Her Rights From Inside Leavenworth Men’s Prison» er overskriften på en artikkel i magasinet Kansas City Star om negeren Ayana Satyagrahi, tidligere kjent som Marcus Choice Williams.

Satyagrahi ble i 2012 dømt til 30 års fengsel for en rekke seksualforbrytelser mot kvinner, inkludert menneskehandel. Ifølge rettsdokumenter innhentet av nettstedet Reduxx var Satyagrahi en spesielt voldelig og hensynsløs hallik som rettet seg inn mot sårbare alenemødre.

Hallikvirksomheten sies å ha startet så tidlig som i 2003 i Dallas, men noen år senere utvidet Satyagrahi sin stall av kvinner og bygde et «imperium» over flere stater, og tilbød alt fra «eskorte» på nettsteder til horer som vandret i gatene. Alle kvinner ble tvunget til å gi alt de tjente til Satyagrahi, som også hadde en minimum daglig inntekt per kvinne.

Tidligere assisterende justisminister for borgerrettigheter Thomas E. Perez beskriver i et dokument fra FBI Satyagrahis hallikvirksomhet som «moderne slaveri». Han skal ha brukt en kombinasjon av bedrageri, svindel, tvang, trusler og fysisk vold for å holde kvinnene under sin kontroll. Ifølge FBI utsatte han sine ofre for «fysisk vold, seksuelle overgrep og daglig ydmykelse» på en måte som indikerte at han hadde en «hensynsløs likegyldighet overfor dem som individer».

I reportasjen nevnes det imidlertid bare at Satyagrahi «ble dømt til 30 års fengsel i en prostitusjonssak», men forbrytelsen hans beskrives som «rekruttering av kvinner til sexarbeid». Resten av artikkelen handler om hans kamp mot det føderale fengselssystemet, som beskrives som «fiendtlig innstilt til transkvinner». Selv om det var først i fengselet at den tidligere halliken begynte å hevde at han var kvinne, beskrives det som en «livslang kamp»:

– Ayana Satyagrahi var fem år gammel da hun lekte i soveromsskapet og tok på seg lillesøsterens gule solkjole. Nå, 49 år gammel, bor hun i en celle i mannsfengselet i Leavenworth som ikke er stort større enn det skapet», kan man blant annet lese.

Reduxx har blant annet funnet dokumenter fra 2020 der Satyagrahi har anket straff etter å ha truet ansatte ved fengselet. Bakgrunnen for slåsskampen var at Satyagrahi hadde fått underbukser i stedet for truse, hvorpå han kalte en fengselsbetjent for en «jævla fitte» og angrep ham fordi han var hvit.

– Når jeg kommer ut, skal jeg gi deg juling jævla cracker [nedsettende betegnelse for hvite amerikanere, red. anm.]», sa halliken, ifølge vitnemålet.

Ifølge Kansas City Star avgjøres det fra sak til sak om «transkjønnede menn» kan sone straffen sin blant kvinner eller menn i det føderale systemet. Akkurat nå er det rundt 2 000 såkalte transseksuelle mennesker i systemet, hvorav et flertall er menn som hevder å være kvinner. Av disse er hele 47 prosent dømt for seksuallovbrudd.

I mange saker har menn som er dømt for voldelige seksualforbrytelser mot kvinner og barn blitt overført til kvinneavdelinger etter rettssaker og søksmål og gitt mulighet til å fortsette med sin kriminalitet.