Hjem Nyheter Norge Voldelige asylsøkere plasseres i nabolag – kaos følger

Voldelige asylsøkere plasseres i nabolag – kaos følger

7

FOLKEFORRÆDERI Det private omsorgsselskapet Heimta har vunnet UDIs kontrakt om å ta hånd om landets farligste asylsøkere. Da det planlagte asylmottaket ikke er åpnet har selskapet valgt å plassere asylsøkerne i nabolag i Fredrikstad og Sarpsborg.

Det er UDI som har godkjent det private omsorgsselskapet Heimtas bruk av boliger i nabolag for å huse 15 voldelige asylsøkere frem til det nye asylmottaket i Øyer åpnes. En av grunnene til at mottaket ikke har blitt tatt i bruk er at bygningen ikke er godkjent. Arbeidstilsynet har sendt et varsel hvor de krever at Heimta blant annet iverksetter tiltak for å redusere risikoen for «arbeidssituasjoner som kan medføre at arbeidstakere blir utsatt for vold, [og] trussel om vold». Naboene har også klaget høylydt over mottaket.

Heimta har tidligere fått kontrakter om å huse kriminelle, psykisk syke mennesker rundt om i landet, som de også plasserer i de samme boligene på Østlandet, med påfølgende innbrudd og skadeverk for hundretusener av kroner. En av boligene er nabo til en barnehage som Heimtas beboere skriker mot og barna får derfor ikke være alene ute i området mot huset. Naboene til boligene er redde, men det er ikke før nå etter at de ansatte ved boligene føler det samme, at det skjer noe i saken.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Et av klagepunktene til arbeidstilsynet er de ansattes risiko for å bli utsatt for vold og trusler, hvilket er hva som nå skjer i boligene til Heimta. De ansatte ved boligene er livredde for å gå på jobb, og det er ukentlige drapstrusler. Ansatte har også blitt utsatt for grov vold. Ved boligen på Greåker, som er nabo til den nevnte barnehagen, brukte en asylsøker et brannslukningsapparat som våpen mot en ansatt før han hoppet ut av et vindu i andre etasje og kastet seg under en lastebil. Asylsøkeren overlevde og har nå blitt innlagt på psykiatrisk sykehus.

Det rapporteres at de ansatte ved boligene, som har ekstra ansvar for de voldelige asylsøkerne, ikke har nødvendig trening eller kompetanse for oppgaven. For noen dager siden fikk de dog tilbud om et selvforsvarskurs på tre timer. Når Fredriksstad Blad spør UDI hva de vet om kompetansen til Heimtas ansatte er svaret at «Heimta har forpliktet seg til å fylle UDI sine krav til kompetanse i bemanningen». UDI har også godkjent Heimtas bruk av boliger i nabolag til å huse «utagerende asylsøkere».

– Ja, UDI har godkjent slik plassering i boliger som Heimta allerede driver, sier regiondirektør Sissel Mehammer i UDI til Fredriksstad Blad.

Heimtas regionsjef Lars Christian Torp skriver til Fredriksstad Blad at de mener at kompetansen ved boligene er god.

– Vi mener at vi har god kompetansedekning på våre boliger. Det er god tilgang på interne kurs og vi har et bra opplæringssystem.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
4 år siden

Och vad har Jon Ivar Nygård att säga om detta?
Ingenting?

Nordboer
Nordboer
4 år siden

Dette gir lokale jobber og penger i kassa ?

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Gamle gode Reitgjerdet bør vel åpnes igjen? Det var jo sinnsykehuset for farlige kriminelle – drapsmenn og andre. Men tvangsmidler i vår tid? Det blir det først når et drap er begått, slik som i Trondheim nylig. Norge, dvs våre naive og/eller folkeforaktende politikere har sluppet inn disse vibrantene, og kostnadene må vanlige nordmenn ta, både økonomisk og hva angår sikkerheten.

Richard
4 år siden

Dette er realiteten idag og hva gjør politikere? Jo de prøver for harde livet å blokkere meningsmotstandere fra motstandsbevegelsen å dele ut flyveblad og ta del av samfunnsdebatten offentlig. Noe annet å bemerke er hvor mye penger samt resurser fra politiet som må til for å opprettholde et problem de har vært fullt klare over i lenger tid. Her er det faktisk mer en nok bevis på at de som sitter som politikere i kommunene faktisk misbruker sine posisjoner og uten tvil gir blanke i samfunnets sikkerhet. Er det kanskje slikt som dette de trenger å kreve inn bompenger for?

Robert
Robert
4 år siden

«Mennesker» som Sissel Mehammer er landsforrædere av høyeste rang. Vi glemmer ikke.

Einar O
Einar O
4 år siden

Kommissar Nygård gnir seg vel i hendene, storfornøyd over å ha slike eksotiske hottentotter i Fredrikstad. Men han skulle vel helst ønsket at de istedet kunne blitt hans nærmeste naboer? Eller bedre; Kommissar Nygård vil sikkert veldig gjerne åpne opp sitt hjerte og hjem for disse spennende kuriositeter?

Blodorm
Blodorm
Svar til  Einar O
4 år siden

Jeg regner med at han allerede huser flere romfolk, slik at han ikke har plass til flere.