Hjem Nyheter Norge Voldskommunisten Stig Berntsen trakasserte meningsmotstandere – DØMT

Voldskommunisten Stig Berntsen trakasserte meningsmotstandere – DØMT

ANTIFA Den voldelige venstreekstremisten Stig Berntsen har nå blitt dømt for å ikke lyde politiet da han trakasserte politiske meningsmotstandere under valgkampen i sommer.

Fra Motstandsbevegelsens torgmøte i Fredrikstad 27. oktober 2018. Stig Berntsen i midten.

Det var torsdag 15. august at den voldelige kommunisten og Rødt-representanten Stig Berntsen ble arrestert etter at han hadde trakassert og forstyrret politiske motstandere under valgkampen i Oslo sentrum.

Selvstendighetspartiet holdt stand på Karl Johans gate og hadde besøk av den danske anti-muslimske politikeren Rasmus Paludan da voldskommunisten Berntsen dukket opp og begynte å trakassere Paludan og Selvstendighetspartiets representanter.

Politiet ble tilkalt, og da Berntsen ikke ville følge politiets pålegg om å fjerne seg ble han arrestert.

Nå har kommunisten blitt dømt av Oslo tingrett til å betale 12 500 kroner i bot og saksomkostninger.

Etter dommen beklager Berntsen seg og kaller sine trakasserier for «politisk virksomhet». Han mener selv at det er politiet som bedrev politisk trakassering.

– Jeg var på Karl Johans gate som politiker. Nå godtar retten at politiet kan innskrenke min politiske virksomhet ved å bortvise meg fra et valgkampområde et helt døgn midt i valgkampen, sier Berntsen.

I dommen blir politiets opplysninger om at Berntsen tilhører det voldelige antifa-miljøet vektlagt.

Politiets etterretning tilsa at tiltalte og NN var knyttet til miljøet rundt Antifascistisk aksjon. Politiet oppfatter personer tilknyttet dette miljøet som voldelig aksjonister.

I 2005 slo Stig Berntsen Vidar Kleppe fra Demokratene i hodet med en plakat, og i 2011 var han mistenkt for å ha voldtatt en dement pasient på sykehjemmet hvor han jobbet. Saken ble henlagt grunnet bevisets stilling.

Les mer:
Venstreekstremist bak en rekke bilbranner i København
FILM: Antifascister kaster stein mot politihester 1. mai
Antifascister dømt for torturdrap nær Göteborg
FILM: Antifa-mobb går til angrep på en eldre mann