Hjem Nyheter Norge Voldtatt av sin far og bror fra hun var ti år gammel

Voldtatt av sin far og bror fra hun var ti år gammel

ROMERIKE: En 20 år gammel kvinne ble i en årrekke utsatt for voldtekt, mishandling, innesperring og trusler fra sin egen far og bror. Onsdag denne uken ble de begge dømt til ti års fengsel.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Det var først da den 17 år gamle jenta hadde rømt hjemmefra og betrodd seg til en helsesøster, at avsløringene om hennes oppvekst kom frem. Jenta, som kommer fra en norsk-pakistansk familie, fortalte helsesøsteren om en barndom preget av vold fra hun var ti år gammel.

Da hun senere flyttet til hemmelig adresse, kom ytterligere avsløringer. Fra hun var ti år gammel skal hennes bror ha utsatt henne for vold, innesperring, voldtekt og trusler. Fra hun var elleve år gammel skal faren ha begynt med lignende overgrep.

Retten beskriver kvinnens barndom som et rent «trussel- og voldsregime». Overgrepene hun ble utsatt for skal kunne kobles til «ære» i den norsk-pakistanske familien.

Rettsoppnevnt psykiater, Henning Værøy, konkluderte med at kvinnen mest sannsynlig aldri vil bli frisk. Ifølge Værøy er hun 52 prosent medisinsk invalid som følge av sin oppvekst.

Faren og broren ble av tingretten dømt til ti års fengsel hver, samt til å betale en erstatning på 1,2 millioner kroner.

Kilder:

Dømt til ti års fengsel for voldtekt
– Voldtatt av far og bror i flere år