Hjem Nyheter Norden Voldtekter henlegges i Sverige – politiet skylder på ressursmangel

Voldtekter henlegges i Sverige – politiet skylder på ressursmangel

SVERIGE Med påstander om ressursmangel blir stadig flere voldtekter ikke engang etterforsket. Bare i Sør-Stockholm ligger det nå 50 uoppklarte voldtekter på politiets bord – til tross for at gjerningsmann er utpekt i en rekke av sakene.

Den seneste tiden har et stort antall drap forekommet i Sør-Stockholm. Ifølge lekkede opplysninger fra et internt ledermøte hos Stockholmspolitiet har de mange drapssaker gjort at etterforskningen av andre grove forbrytelser nedprioriteres.

I Sør-Stockholm alene finnes det akkurat nå rundt 50 voldtekter som ikke etterforskes. Dette til tross for at det finnes en utpekt gjerningsmann i samtlige saker. I flere tilfeller dreier det seg også om voldtekter mot barn.

– Vi har et hundretalls etterforskninger som vi ikke jobber aktivt med. Av de som er lagt på vent finnes voldtekter, men det finnes også andre forbrytelser, forteller Manne Jönsson, avdelingssjef ved Stockholmspolitiet sør.

Han forteller også at personalet er hardt presset «innenfor arbeidsmiljøets rimelige grenser» og at det finnes en stor frustrasjon over de uoppklarte sakene. Hans løsning på problemet: flere politimenn.

– Vi har en velfungerende arbeidsmetodikk og dyktig personale som jobber med grove forbrytelser, så det går ikke an å optimalisere oss ytterligere enn hva vi har gjort. Derfor er det flere hender til å ta tak i disse oppgavene som trengs, forteller Jönsson.

Når det kommer til Motstandsbevegelsen merkes dog ikke den akutte ressursbristen overhodet da regjeringen i forkant av neste års valg velger å gi politiet mer ressurser for å prioritere hva de kaller «voldelige ekstremistgrupperinger».

Iblant har politiet plutselig tilgang til enorme ressurser.

Kilde:
50 outredda våldtäkter – bara i södra Stockholm