Hjem Nyheter Norden Voldtekter henlegges i Sverige – politiet skylder på ressursmangel

Voldtekter henlegges i Sverige – politiet skylder på ressursmangel

5

SVERIGE Med påstander om ressursmangel blir stadig flere voldtekter ikke engang etterforsket. Bare i Sør-Stockholm ligger det nå 50 uoppklarte voldtekter på politiets bord – til tross for at gjerningsmann er utpekt i en rekke av sakene.

Den seneste tiden har et stort antall drap forekommet i Sør-Stockholm. Ifølge lekkede opplysninger fra et internt ledermøte hos Stockholmspolitiet har de mange drapssaker gjort at etterforskningen av andre grove forbrytelser nedprioriteres.

I Sør-Stockholm alene finnes det akkurat nå rundt 50 voldtekter som ikke etterforskes. Dette til tross for at det finnes en utpekt gjerningsmann i samtlige saker. I flere tilfeller dreier det seg også om voldtekter mot barn.

– Vi har et hundretalls etterforskninger som vi ikke jobber aktivt med. Av de som er lagt på vent finnes voldtekter, men det finnes også andre forbrytelser, forteller Manne Jönsson, avdelingssjef ved Stockholmspolitiet sør.

Han forteller også at personalet er hardt presset «innenfor arbeidsmiljøets rimelige grenser» og at det finnes en stor frustrasjon over de uoppklarte sakene. Hans løsning på problemet: flere politimenn.

– Vi har en velfungerende arbeidsmetodikk og dyktig personale som jobber med grove forbrytelser, så det går ikke an å optimalisere oss ytterligere enn hva vi har gjort. Derfor er det flere hender til å ta tak i disse oppgavene som trengs, forteller Jönsson.

Når det kommer til Motstandsbevegelsen merkes dog ikke den akutte ressursbristen overhodet da regjeringen i forkant av neste års valg velger å gi politiet mer ressurser for å prioritere hva de kaller «voldelige ekstremistgrupperinger».

Iblant har politiet plutselig tilgang til enorme ressurser.

Kilde:
50 outredda våldtäkter – bara i södra Stockholm

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Limmy
Limmy
5 år siden

Kanskje man kan leie inn folk fra utlandet i perioder med hardt press.

Kim Larsen
Kim Larsen
5 år siden

Vi kunne jo se i dag på live streamen fra Gøteborg at politiet mangler ikke akkurat resurser når det gjelder og trakassere politiske motstandere.

Ja til flere politimenn, tja heller ja til flere etterforskere som ikke er redd for og snu ryggen til det PK samfunnet vi lever i og som faktisk etterforsker. Jeg leste en sak hvor det sto at når noen ringer inn så skal de si at dem skal se på saken og legge på men i realiteten gjør de ingenting….helt sykt

Limmy
Limmy
Svar til  Kim Larsen
5 år siden

Med deres rykte og fortid må dere regne med at de holder et øye med dere

Roar
Roar
Svar til  Limmy
5 år siden

Du mener rykte som dere motstandere har skapt? Fortid? Tror ikke du kjenner min fortid Limmy. Men om du tenker på de enkelte som har vendt kommunismen ryggen og nå er stolte nasjonalsosialister, så ja…ikke helt bra den fortiden 🙂

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Det svenske politiet er bare til for å beskytte Regimet. Ikke pokker om jeg vil dratt på ferie til en svensk storby. Det er sikkert tryggere å være hvit i Soweto.