Hjem Nyheter Norge Voldtektsdømt afrikaner ble prøveløslatt – forsøkte å voldta igjen

Voldtektsdømt afrikaner ble prøveløslatt – forsøkte å voldta igjen

0

BODØ: En eritreer som ble prøveløslatt i januar etter å ha sonet en voldtektsdom, ble i mars siktet for voldtektsforsøk. Først etter enda to nye siktelser gikk lagmannsretten med på å holde mannen fengslet.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Den voldtektsdømte 25-årige eritreeren ble prøveløslatt fra soning 8. januar i år, på dagen tre år etter at han overfalt og voldtok en 20 år gammel kvinne i Bodø sentrum.

10. mars i år ble han pågrepet og siktet for forsøk på voldtekt av en eldre kvinne. Med bakgrunn i gjentagelse- og unndragelsesfare begjærte påtalemyndigheten at mannen ble fengslet for fire uker. Lagmannsretten hadde en annen oppfatning, og løslot mannen 19. mars, etter at han hadde anket tingrettens kjennelse.

En uke etter denne løslatelsen ble eritreeren pågrepet på nytt. Denne gangen ble han siktet for enda to forhold: legemsfornærmelse mot en jente og seksuell, krenkende adferd mot en annen jente.

Først etter disse to siste siktelsene ble lagmannsretten overbevist om at «det er sterk sannsynlighet for at han vil begå nye straffebare forhold», og unnlot å løslate ham.

Myndighetene vil ikke sende eritreeren tilbake til hans hjemland – det er utrygt for ham.

Kilde:

«Ikke returbar» eritreer begikk ny voldtekt

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg