Hjem Nyheter Norden Voldtektskultur i LHBT-miljøet

Voldtektskultur i LHBT-miljøet

1

DANMARK LGBT+ Danmark kommenterer voldtektskulturen i LHBT-miljøet. Deres løsning: mer LHBT.

En betydelig større andel homofile blir utsatt for seksuelle overgrep enn heterofile.

2% av menn og 12% av kvinner har opplevd seksuelle overgrep minst én gang i sitt liv. Andelen blant homofile og bifile menn er dog betydelig større enn blant heterofile menn. Andelen blant bifile kvinner er betydelig større enn blant heterofile kvinner. Andelen blant «transpersoner» og «ikke-binære» personer er betydelig høyere enn blant «cis-kjønnede», viser en undersøkelse fra prosjekt sexus, en befolkningsundersøkelse laget av Statens Serum Institut og Aalborg Universitet.

Undersøkelsen fant også at homofile, bifile og transpersoner, oftere enn heterofile, uønsket deler nakenbilder på sosiale medier og lever i voldelige forhold, og det er indikasjoner på at LHBT-miljøet har en voldtektskultur.

– Hvis du går inn i et miljø (LHBT-miljøet, red. amn.) hvor normen er å overskride hverandres grenser, fordi det er det som forventes av deg, fordi miljøet er så hyperseksualisert, så krever det bare at noen stikker fingeren opp av jorden og sier hva faen er det vi driver med, sier Mikkel Radick, som DR har snakket med om voldtekt i LHBT-underverdenen.

Ifølge Camilla Møhring, metoo-forsker ved Aarhus Universitet og førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur, kan LHBT-miljøet være preget av et «lekent og søkende» seksuelt miljø, og det kan bidra til å øke andelen seksuelle overgrep i miljøet fordi det kan være vanskelig å finne ut hvor ens grenser går når man først har gått inn i dette miljøet.

«Gatekeepere» i miljøet

Tidligere eier av homobaren Cozy Camilla Lantz sier det er noen såkalte «gatekeepers» i LHBT-miljøet. Dette er noen eldre mennesker, ofte menn, som har vært i miljøet lenge og kjenner det godt.

– Homomiljøet har alltid vært litt av sin egen by i byen, så det var veldig tydelig når nye kom til. Derfor kan også unge lett bli seksuelt utnyttet av eldre, sier hun.

Hun har selv vært vitne til at nykommerne i miljøet ble plukket opp av de såkalte gatekeepers i LHBT-miljøet på Cozy bar.

– Det har vært noen som har sett på det som en makt å erobre disse veldig unge nykommerne, sier Camillla Lantz.

LGBT+ Danmarks løsning: mer LHBT

LGBT+ Danmark er klar over problemet med en voldtektskultur i LHBT-miljøet, som ifølge Ask Ulrich Petersen, som er frontperson for LGBT+ Danmark, må løses med mer LHBT i form av «mangfoldig seksualundervisning» for både barn og voksne.

– Vi skal begynne å utvikle seksualundervisning for både barn og voksne. For det er også voksne som ikke har fått den lærdom de trenger for å komme trygt inn i dette miljøet, sier han til DR.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Atle
Atle
7 måneder siden

her hva pedo festivalen driver med i norge: https://www.oslopride.no/event/drag-for-barna