Hjem Nyheter Norge Voldtok 16 kvinner – dømt til 21 års forvaring

Voldtok 16 kvinner – dømt til 21 års forvaring

STRAFF Serievoldtektsmannen og tv-danseren Julio Kopseng ble dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på ti år.

Kopseng
Julio Kopseng FOTO: Lars Eivind Bones

Serievoldtektsmannen Julio Kopseng (38) ble onsdag denne uken dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år av Borgarting lagmannsrett. Dommen, som er på linje med påtalemyndighetens påstand, er den strengeste voldtektsdommen i norsk historie.

Den colombianske danseren ble i midten av april funnet skyldig i å ha voldtatt 16 kvinner, for ett voldtektsforsøk og for å ha mishandlet sin samboer grovt i en åtte måneder lang periode.

LES OGSÅ: Serievoldtektsmannen Julio Kopseng mishandles av medfanger

Saken var en sammenslåing av to ankesaker fra 2015. Den første dommen han anket var fra desember 2015, da han ble dømt til tolv års forvaring for å ha voldtatt seks kvinner. Den andre var fra februar 2015, da han ble dømt til 15 års forvaring for å ha voldtatt ni kvinner flere hundre ganger. Han er dessuten tidligere dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha voldtatt to kvinner. Voldtektene Kopseng har utført blir av ofrene beskrevet som brutale og voldelige.

Profilert danser

Kopseng er født i Colombia, og ble adoptert til Norge som barn. Han er en profilert danser og har blant annet vært med i Norske talenter på TV2 og opptrådt som danser på barne-tv i NRK. Han har også drevet et talentspeiderfirma som han har benyttet til å treffe intetanende kvinner gjennom.

Kilde:
Kopseng dømt til lovens strengeste straff