Hjem Nyheter Norge Voldtok sovende kvinne – fikk fire års fengsel

Voldtok sovende kvinne – fikk fire års fengsel

TRONDHEIM: En 28-årig utenlandsk mann ble i Frostating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinne i Trondheim.

dommerklubbe-640x334

En 28 år gammel utenlandsk statsborger ble nylig dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinne i Trondheim i mars ifjor. Mannen må i tillegg betale oppreisning på 150 000 kroner. Dommen fra Frostating lagmannsrett samsvarer med tidligere dom fra Sør-Trøndelag tingrett.

Voldtatt i sin egen seng
Voldtekten fant sted i mars ifjor i kvinnens leilighet. Kvinnen, og hennes tre venninner som hun delte leilighet med, hadde invitert med en mann hjem til etterfest i leiligheten sin. Den inviterte mannen tok med sin kamerat, den domfelte 28-åringen.

Etter festen var over sovnet kvinnen i sin seng, men våknet senere av at 28-åringen lå over henne og at hun hadde sterke smerter i underlivet. Kvinnen jaget mannen på dør og ringte politiet.

Rømte landet
I politiavhør tilstod 28-åringen at han hadde hatt samleie med kvinnen, men hevdet det var frivillig. Etter avhøret rømte han dog landet og ble internasjonalt etterlyst. I mai 2013 ble han pågrepet og i begynnelsen av 2014 ble han utlevert til Norge.

Kilde:
Dømt for å ha voldtatt sovende kvinne