Hjem Nyheter Norden Vulkanutbrudd på Island

Vulkanutbrudd på Island

ISLAND Vulkanområdet Fagradalsfjall i nærheten av Grindavik har fått utbrudd. Bilder viser hvordan flytende magma har brutt seg opp av bakken. Myndighetene har sperret av veier og oppfordrer folk til å holde seg borte fra området.

Lava i Fagradalsfjall. Foto: Telegram.

Vulkanområdet i Fagradalsfjall i nærheten av Grindavik har fått utbrudd. Den første alarmen om vulkanutbruddet kom ved 21:40-tiden i går kveld islandsk tid. Bilder viser også hvordan himmelen er farget rød over Grindavik.

Hendelsesforløpet har hittil gått rolig for seg og det har ikke blitt observert noen større rystelser på seismometrene. Utbruddet var også ventet da halvøyen Reykjanes har blitt rammet av titusentalls jordskjelv de siste ukene.

– Alle store veier i nærheten har blitt stengt slik at folk ikke skal komme for nær, sier Davíð Már Bjarnason, talsmann for kystvakten, til Morgunbladid.

Deriblant har veien til Keflavik flyplass – Islands største flyplass – blitt avsperret. Ingen personer har til nå blitt rapportert skadet. Området ligger også bare noen mil fra hovedstaden Reykjavik.

Myndighetene har allerede for noen uker siden advart mot at et utbrudd var nær til å skje. Ingen bor dog i selve vulkanområdet, så det har ikke vært nødvendig å evakuere noen familier.

Utsikt fra Grindvaik. Foto: Telegram.