Hjem Nyheter Norge Vurderer å opprette teltleire i Oslo-området for nyankomne asylsøkere

Vurderer å opprette teltleire i Oslo-området for nyankomne asylsøkere

MASSEINNVANDRING: Utlendingsdirektoratet ber Oslo kommune om hjelp til å huse nyankomne asylsøkere. Alt ifra tomme bygninger til teltleire er aktuelt, ifølge UDI.

BN-JY480_0821mi_H_20150821110700-e1440440541284-640x337

Kapasiteten er sprengt ved norske transittmottak varslet Utlendingsdirektoratet (UDI) tidligere denne uken. Ifølge UDI ankommer det over 100 asylsøkere per dag til Norge. Kommunikasjonsdirektør i UDI, Ingeborg Grimsmo, uttalte da til Aftenposten at de arbeidet på spreng med å opprette nye mottak, samt ekspandere eksisterende.

– Så godt som alle transittmottak er nå fulle. Vi arbeider derfor med å finne midlertidige løsninger og har inngått noen leieavtaler.

I en e-post til Oslo kommune skriver UDI at de leter etter alt i fra tomme bygninger og ledige tomter til å sette opp teltleire eller brakker i Oslo-området.

Oslo kommune er ikke motvillige, og byrådsleder Stian Berger Røsland fra Høyre, forteller til Aftenposten at de forsøker å bistå så godt de kan.

– Dette er en ekstraordinær situasjon og vi må også bidra med det vi kan, så får UDI vurdere om de vil ta i bruk det.

– Vi har bedt Eiendoms- og byfornyelsesetaten bistå UDI med å finne både aktuelle tomter og lokaler, og å gi dette høyeste prioritet.

Kilde:

UDI ber Oslo om krisehjelp for å huse flyktninger