Hjem Nyheter Norge Vurderer gigantmottak i kommune med 2 600 innbyggere

Vurderer gigantmottak i kommune med 2 600 innbyggere

MASSEINNVANDRING UDI har foreslått å opprette et gigantmottak med plass til opp mot 1 000 asylsøkere i Ballangen kommune. Dersom dette realiseres vil hver fjerde innbygger i kommunen være en asylsøker.

flyktninger

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker å opprette et asylmottak med plass til opp mot 1 000 asylsøkere i den lille kommunen Ballangen i Ofoten. Kommunen har per i dag snaue 2 600 innbyggere, noe som innebærer at nesten 28 prosent av innbyggerne vil være asylsøkere, dersom UDI for det som de vil.

Ordfører Per Kristian Arntzen fra Senterpartiet forteller til NRK at han synes antallet er høyt, men påpeker samtidig at det skaper mellom 40 og 50 nye arbeidsplasser.

Området UDI har sett seg ut er et tidligere avfallsdeponi som i dag fungerer som rekreasjonsområde. Ifølge Bjørn Alf Fridtfeldt direktør ved UDI region Nord, passer området svært godt til en brakkeleir for asylsøkere.

– Ballangsleira er særdeles godt egnet beliggenhetsmessig, så får vi se om vi får gjennomslag for dette.

Ballangen sentrum.
Ballangen sentrum.

Befolkningen er kritiske

Lokalbeboere som NRK prater med er dog ikke så begeistret for UDIs planer. Astrid Jonsen mener rekreasjonsområdet vil bli ødelagt.

– Jeg finner ikke ord. Leira er et naturområde, så hvis de gjør dette blir alt kommunen har bygd opp ødelagt.

Jørn Alex Olsen er også skeptisk, og mener 1 000 asylsøkere vil dra med seg både konflikter og kriminalitet.

– Jeg tror det kommer til å bli konflikter og kriminalitet. Folk kommer til å føle seg utrygge, forteller Olsen til NRK.

Kommunestyret i Ballangen vil ta stilling til UDIs forslag den 21. april. Dersom UDI får klarsignal vil gigantmottaket stå klart i løpet av sensommeren.

Kilde:
Her kan 1 av 4 innbyggere bli asylsøkere