Hjem Nyheter Washington forventes å klassifisere Russland som «angriperstat»

Washington forventes å klassifisere Russland som «angriperstat»

2

USA USA har tidligere avslått Ukrainas begjæring om at Washington skal erklære Russland som en «statlig sponsor av terrorisme». Nå forsøker de å raskt gjennomdrive klassifiseringen «angriperstat».

Kongressbygningen i Washington D.C. Foto: Public Domain via Wikimedia.

På tirsdag, dagen før Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj ankom Washington på sin våpenreise, rapporterte nettavisen The Hill at amerikanske lovstiftere og tjenestemenn jobber på spreng for å raskt presentere en resolusjon til kongressen hvor Russland med henvisning til landets militæroperasjon i Ukraina klassifiseres som en «angriperstat». En rekke kritikere kaller tiltaket for et PR-triks motivert av den ukrainske presidentens besøk.

Sanksjoner mot «ansvarlig for, engasjert i eller skyldig til» Russlands krig

Publiserte utkast til det kommende sluttdokumentet skulle ifølge eksperter, om de trådde i kraft, gi USAs president Joe Biden nye fullmakter til å rette sanksjoner mot hvert individ som er «ansvarlig for, engasjert i eller skyldig til» Russlands kampanje i Ukraina. I utkastet fastslås det videre at presidenten kan «utse hvilket som helst fremmet land til en angriperstat om det er engasjert i fiendtlige aksjoner mot Kiev».

Amerikanske lovstiftere oppgis å kjempe for å få resolusjonen vedtatt før eller i tilknytning til Zelenskyjs besøk i Washington på onsdag. Den ukrainske presidenten har gjentatte ganger oppfordret USA til å utse Russland til «statlig sponsor av terrorisme», med den sannsynlige hensikten å kunne motivere økte sanksjoner mot Moskva og ikke minst lettere kunne straffe land som opprettholder normale relasjoner med Moskva. Biden-administrasjonen har avslått denne begjæringen fra Ukraina med argumentet at en slik klassifisering vanskeliggjør å opprettholde en dialog med Moskva.

Det nå aktuelle lovforslaget har ifølge The Hill fått omfattende kritikk. Et kongressmedlem kommenterer i avisen at «den alternative benevnelsen … ikke engang eksisterer, hverken ifølge amerikansk innenriks eller internasjonal lov» og at «det finnes ikke noe som helst rettslig grunnlag for det». Kongressmedlemmet fortsetter:

Det er et halvt PR-tiltak som ikke på noen måte kommer til å bestraffe Russland, og ikke heller hjelpe det ukrainske folket.

EU: «Russland statlig sponsor av terrorisme»

I forrige måned utså derimot Europaparlamentet, i hva som har blitt kalt et symbolsk trekk, Russland til en «statlig sponsor av terrorisme». Som svar kalte det russiske utenriksdepartementets talsmann Maria Zakharova EU-parlamentet for en «sponsor av idioti».

Kremls pressesekretær Dmitrij Peskov forkastet initiativet og sa at den uforpliktende resolusjonen ble vedtatt ettersom «hatet mot Russland koker over».

I slutten av juli deklarerte Peskov at om USA skulle utse Russland til en «statlig sponsor av terrorisme» så skulle dette få negative ringvirkninger, men noterte samtidig at «det er veldig vanskelig å ødelegge relasjonene mellom Russland og Amerika ytterligere».

Opprinnelig publisert på Nordfront.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Jøden Zelensky får nok sine «forsvarsvåpen» mot «terroriststaten» Russland fra USA, som bedriver sin proxy war via Ukraina. Imens ødelegges store deler av landet og befolkningen blør, bokstavelig og ved mangel på strøm til varme og vannforsyning. Regimet i Kiev består av jøder og jødeallierte, som drømmer om et nytt Ukraina; kanskje en ny Judenstaat, som i khazarriket fra 8-900-tallet?

Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

USA’s dobbelmoral er utvilsomt totalt forkastelig, der deres Jødiske regime-puddel kryper i det ovale rommet, og da på vegne av den Jødiske maktelite. Dessuten skal det tillegges at hvis vi ser bort ifra ikke-eksisterende Ukraina konflikten, er det ikke tvil om hvem som er terroriststat nummer #1 på verdensbasis, der de forbannende Yankees har opptrådd som en forpestende Jøde-spydspiss i århundre. Nettopp!, og Amerikanere har utvilsomt mest blod på hendene av alle nasjoner i en globale skala, der dem er en såkalt hovedfaktor for at Europeiske lander blir invadert av rasefremmede. Ja, og USA er tross alt den eneste i… Les mer »