Hjem Nyheter Waukesha-terroristen Darrell Brooks dømt til livstid

Waukesha-terroristen Darrell Brooks dømt til livstid

USA Afrikaneren som drepte seks og skadet over 60 i en juleparade i Waukesha i fjor har blitt funnet skyldig på alle punkter.

Darrell E. Brooks, også kjent under artistnavnet Mathboi Fly.

Rettsaken mot Darrell E. Brooks, som drepte seks og skadet over 60 i et bilangrep mot en juleparade i Waukesha, Wisconsin i fjor konkluderte i går. Brooks ble funnet skyldig på alle punkter, inkludert seks drap og 61 tilfeller av «reckless endangerment» (en forbrytelse der man skaper risiko for skade eller dødsfall). Hver av tiltalepunktene for drap individuelt har en minimumsstraff på livstid alene.

Rettsaken utviklet seg til å bli høyt kontroversiell etter at Brooks valgte å representere seg selv og hadde en rekke utbrudd i rettsalen, inkludert skriking, trusler om å vandalisere rettsalen og fjernet på et tidspunkt skjorten og stod i bar overkropp i retten.

I tillegg har rettsaken mot Brooks blitt kritisert for beslutningen om ikke å tiltale Brooks for hatkriminalitet, i tillegg til beskyldninger om at aktor aktivt har forsøkt å dekke over Brooks sine anti-hvite motiver for angrepet.

Tidspunktet for angrepet i Waukesha, som fant sted bare to dager etter at rettsaken mot Kyle Rittenhouse konkluderte i frikjennelse, har ført til spekulasjoner om at angrepet til dels var ment som hevn for dette.

I etterkant av angrepet var dessuten den amerikanske journalisten og profilerte nasjonalsosialisten Eric Striker den første til å rapportere om Brooks historikk på sosiale medier, som pekte mot voldelige anti-hvite holdninger.

Det faktum at Brooks ikke ble tiltalt for hatkriminalitet betyr at det ikke finnes noen juridisk barriere mot å rettsforfølge Brooks for føderal hatkriminalitet, hvilket kan resultere i dødsstraff under føderal amerikansk lov.