Hjem Nyheter Globalt WEF: «Kjøttproteiner erstattet av syntetiske redder klimaet»

WEF: «Kjøttproteiner erstattet av syntetiske redder klimaet»

GREAT RESET Minst én milliard mennesker må slutte å spise kjøtt for å redde klimaet, erklærte styrelederen for det største industrielle produksjonsselskapet i Europa i et panel på World Economic Forum.

Siemens styreleder Jim Hagemann Snabe
Foto: World Economic Forum fra Cologny, Sveits (CC BY-SA 2.0).

Den danske forretningsmannen og styrelederen i den tyske produksjonsgiganten Siemens, Jim Hagemann Snabe, var en del av Mobilizing for Climate-panelet på det årlige globalistmøtet i Davos, der han presset på Great Reset-agendaen om å erstatte kjøtt med syntetiske proteiner.

– Hvis en milliard mennesker slutter å spise kjøtt, sier jeg deg, har det stor innvirkning. Ikke bare vil det ha stor innvirkning på dagens matsystem, men det vil også inspirere til innovasjon av matsystemene våre, sa Snabe og la til:

– Jeg spår at vi vil ha proteiner som ikke kommer fra kjøtt i fremtiden, og de vil nok smake enda bedre.

World Economic Forum (WEF) har siden grunnleggelsen argumentert for at folk bør velge mer «klimavennlig mat» som alger, tang og kaktus. Jøden Klaus Schwab, grunnleggeren av WEF, har foruten introdusert ideen om en «stor tilbakestilling» av kapitalismen også drevet ideen om at vi mennesker trenger insekter for å erstatte pattedyr som en kilde til protein for å redusere effekten av påstått menneskeskapte klimaendringer.

Resonnementet forutsetter en aksept av antakelsen om at det er klimaendringer forårsaket av mennesker gjennom en for stor tilførsel av karbondioksid. Videre er argumentasjonen basert på antakelsen om at folks forbruk av kjøtt fører til store utslipp av denne gassen. Den danske klimaforskeren Bjørn Lomborg har imidlertid vist at dersom en gjennomsnittlig person i den industrialiserte verden skulle fjerne kjøtt fra kosten, ville dette kun gi en individuell utslippsreduksjon på 4,3 prosent.