Hjem Nasjonal kamp Aktivisme White Lives Matter – Torgmøte i Örebro i Sverige

White Lives Matter – Torgmøte i Örebro i Sverige

5

AKTIVISME For en uke siden gjennomførte aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen et torgmøte i sentrale Örebro.

Den 18. juli møtte de svenske Rede 5 opp sammen med svenske Rede 8 for å holde et torgmøte i sentrale Örebro. Dagens emne var White lives matter, og Jimmy Thunlind hadde forbredt en tale som ble holdt på torget.

Se talen nedenfor:

Etter en kort samling begav gruppen seg mot sentrale Örebro. Med godt humør og forventningsfulle etter å holde en offentlig aktivitet sammen med kamerater man vanligvis kun treffer på riksaktiviteter, tok man seg til Våghustorget ved siden av kjøpesenteret Krämaren.

Framme på torget rullet man ut banderollen med det enkle, men for visse merkelig nok provokative budskapet «White lives matter». Jimmy Thunlind gjorde deretter allmennheten oppmerksom på organisasjonens nærvær og den kommende talen.

Da talen var ferdig ble det delt ut flyveblader på torget og aktivistene fikk muligheten til å snakke med folket på torget. Samtalene varierte selvfølgelig avhengig av hvem motstandsmennene snakket med, da alt fra rasefremmede, innbitte meningsmotstandere, til vanlige folk og sympatisører benyttet anledningen til å spørre aktivistene om budskapet.

Etter en stund med samtaler med de besøkende på torget, fikk aktivstene besøk av lokale medier, som ønsket å intervjue Thunlind om kampanjen og budskapet White lives matter.

Intervjuet var en veldig lang samtale der avisen Nerikes Allehanda (NA) tilsynelatende var interessert i å faktisk ta del av budskapet.

Gruppen fortsatte å diskutere med forbipasserende da politistyrken besluttet å gjøre sin obligatoriske tilstedeværelse kjent. Imidlertid forlot konstablene raskt stedet da de forsto at plassen trolig ikke var like trygg og stille på en lørdag som dette på flere år.

Til slutt besøkte også noen av de nå media-beryktede «ungdomsgjengene» stedet – det vil si rasefremmede med en dårlig holdning. De var mindre interessert i å diskutere politikk og mer interessert i å hevde sin tilstedeværelse på torget. Men etter en enkel irettesettelse fra aktivistene holdt de seg på god avstand.

Dagen kunne avsluttes etter et par timer med vellykkede samtaler, og aktivistene dro tilbake til samlingsplassen. Motstandsmennene takket hverandre for godt samarbeid og dro deretter hjem. Et av høydepunktene i Örebro var at torget var godt besøkt, og at mange forbipasserende var interessert i å stoppe opp for en prat.

Engasjer deg du også! Søk om medlemskap i Den nordiske motstandsbevegelsen HER.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Gledelig å se. Thunlind er en god taler.

Jan-Christopher
Jan-Christopher
2 år siden

o/

Ronny
Ronny
2 år siden

Jimmy skulle vi fått med på offentlig aksjon i Norge.

Tom
Tom
2 år siden

Utrolig sterk tale av Thunlind som alltid! Bra redigert og valg av musikk også

Robert
Robert
2 år siden

Sitat: «For BLM handlet aldri om George Floyd, har aldri gjort det», sitat slutt. Spikeren på hodet Jimmy Thunlind.