Hjem Nyheter Globalt WHO døper om Apekopper – er stigmatiserende mot negre

WHO døper om Apekopper – er stigmatiserende mot negre

APEKOPPER Verdens helseorganisasjon skal ifølge opplysninger døpe om sykdommen apekopper, som spres av homoseksuelle som har sex med andre menn, da navnet ifølge Biden-administrasjonen er stigmatiserende mot negre og gjør at de ikke tar nok vaksiner.

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus til høyre. Foto: ITU Pictures from Geneva, Switzerland, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

RT rapporterer at ifølge anonyme kilder til Politico skal Verdens helseorganisasjon WHO døpe om den smittsomme sykdommen apekopper til «MPOX».

Ifølge kilden er det Biden-regjeringen som setter press på WHO og truer med tiltak hvis organisasjonen ikke handler.

Amerikanske myndigheter skal ifølge RT påstå at navnet «apekopper» er stigmatiserende mot negere. Den afroamerikanske gruppen i USA tar som ifølge av dette ikke nok vaksiner, skriver RT.

Apekopper ble først diagnostisert i Kongo på 1970-tallet, men har først de siste tiårene spredt seg for alvor i Vest-Afrika. Typiske symptomer inkluderer blemmer, feber og hodepine. Utslettet vises vanligvis først i ansiktet, og sprer seg deretter over hele kroppen.

Data viser imidlertid at det er blant homoseksuelle som har gruppesex at sykdommen smitter og er driveren bak det store utbruddet tidligere i år.

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus har vedkjent at «stigmatisering» gjorde det vanskelig å bekjempe sykdommen tidligere i år. Utbruddet i Europa startet etter at en mann i Storbritannia, som nettopp hadde vært på reise i Nigeria viste tydelige symptomer på sykdommen.

Siden starten av året har det blitt bekreftet 80 000 tilfeller av sykdommen. Av de som hadde blitt testet for HIV var 38% av tilfellene HIV-positive. 50 dødsfall har blitt registrert.