Hjem Nyheter WHO: “Klimaendringer kan føre til psykiske lidelser”

WHO: “Klimaendringer kan føre til psykiske lidelser”

0

INDOKTRINERING Klimaendringer, eller den massive rapporteringen om det, kan forårsake psykisk uhelse, ifølge Verdens helseorganisasjon.

WHO (Verdens helseorganisasjon) rapporterer at «klimakrisen» kan forårsake psykisk lidelser.

Blant symptomene er posttraumatisk stresslidelse og den nyoppdagede sykdomstilstanden «klimaangst».

Siden 2017 har APA (American Psychology Organization) klassifisert klimaangst som en klinisk og legitim form for angst, og er derfor en gyldig sykefravær i USA.

Lidelse, hvor et av symptomene er depresjon, ser ut til å påvirke lavlønnede i større grad enn andre grupper ifølge en undersøkelse som ble gjort i New Orleans, USA.

«Noen av de største kroniske psykologiske konsekvensene av klimaendringene vil skyldes langsomt voksende katastrofer, som den daglige desperasjonen forårsaket av en langvarig tørke», rapporterer APA ifølge den irske avisen Irish Times.

Avisen rapporterer også at langsomt voksende klimaendringer kan gi opphav til en rekke følelser som frykt, sinne og følelser av maktløshet eller utmattelse.

I følge den irske avisen kan klimaangst og miljøangst – ekoangst – i noen tilfeller være vanskeligere å håndtere enn de vanskelig utfordringene med klimaendringene i seg selv.

Avisen fastslår imidlertid ikke i hvilken grad økt klimaangst avhenger av den faktiske klimakrisen eller på rapportene om den.