Hjem Nyheter Globalt WHO skal få spre sin propaganda via Wikipedia

WHO skal få spre sin propaganda via Wikipedia

GLOBALISME Verdens helseorganisasjon (WHO) skal samarbeide med Wikipedia for å bekjempe «feilaktig informasjon». All informasjon om sykdommer og liknende kommer til å kopieres fra WHOs nettside.

Verdens Helseorganisasjons hovedkontor i Genève. Foto: Yann (CC-BY-SA-3.0).

Verdens Helseorganisasjon (WHO) skal samarbeide med Wikipedia for å bekjempe «falsk informasjon». WHO mener at det ikke bare pågår en pandemi, men også en «infodemi» – at «feilaktig informasjon» spres.

Samarbeidet går blant annet ut på at oppslagsverket Wikipedia skal få rett til å benytte WHOs bilder, videoer og diverse utredninger og uttalelser gratis. Alle Wikipedia-artikler som er av interesse for WHO kommer nå til å benytte dem som kilde, eller rett og slett kopiere hele artikler fra WHOs nettside.

Reclaim The Net skriver at Wikipedia besøkes mye mer samt deles mer i sosiale medier enn WHOs egen nettside, og at det er derfor FN-organet velger å fylle oppslagsverket med sin egen, «rette informasjon». Andrew Pattison, webutvikler hos WHO, sier at sjansen til å få spre sin propaganda på Wikipedia er «som å ha en hel hær å arbeide med».