Hjem Nyheter Globalt Wikipedia-grunnlegger: Stol ikke på Wikipedia!

Wikipedia-grunnlegger: Stol ikke på Wikipedia!

WIKIPEDIA Wikipedia-grunnleggeren Larry Sanger forteller i et intervju med Unherd at Wikipedia nå har blitt såpass venstrevridd at man ikke lenger bør stole på det som står skrevet der.

Wikipedia-grunnlegger Larry Sanger. Foto: Video Unherd.

Larry Sanger grunnla Wikipedia sammen med Jimmy Wales i 2001. I et intervju med Unherd retter han kritikk mot sin skapelse ettersom innholdet på Wikipedia har blitt såpass politisk vinklet at den ikke lenger er til å stole på.

Sanger har også tidligere i et blogginnlegg konstatert at Wikipedias nøytralitetspolicy er død og at venstreorienterte har ødelagt Wikipedia med politisk vinklet innhold, så til den grad at det kan betraktes som ren propaganda.

Eksempelvis er artikler om politikere, som av venstreorienterte anses som meningsmotstandere, skrevet på en såpass kritisk og absurd måte, og ikke minst forekommer det ren løgn med den hensikt å svartmale.

Larry Sanger forteller til Unherd at han ikke lenger stoler på det oppslagsverk han engang skapte og at det nå har blitt propaganda for etablissementet.

– Du kan stole på at Wikipedia gir deg etablissementets synspunkt på nesten alt, forteller Sanger.

Sanger trekker også frem korrupsjonsskandalen og funn på laptopen til Joe Bidens sønn, Hunter Biden, og påpeker at man knapt kan lese om dette på Wikipedia.

– Det lille som man kan finne er ekstremt vinklet og låter som et brev fra en forsvarsadvokat.

Sanger beretter at det finnes en god del personer som ønsker å skape mer balanse i innholdet på Wikipedia. Men ettersom disse anses som meningsmotstandere av de venstreorienterte administratorene som har tatt over Wikipedia så stoppes de fra å bidra til dette.

– Det er ganske anmerkningsverdig med tanke på at nøytralitetspolicyen fortsatt gjelder, forteller han og fortsetter:

– Om bare en versjon av sannheten er tillatt gir det et enormt insentiv for rike og mektige personer til å ta kontroll over slik som Wikipedia for å styrke sin makt. Og det gjør de.

Les også:
Dagens video: Jøder og Wikipedia
Wikipedias side om Den nordiske motstandsbevegelsen: Introduksjon