Hjem Nyheter Globalt Wikipedia-vandalen Ksenia Coffman

Wikipedia-vandalen Ksenia Coffman

2

WIKIPEDIA (((Coffman))) er et kjent navn blant Wikipedia-redigerere og har satt som mål å radere, sensurere og omskrive sider på Wikipedia som avviker fra hennes personlige synspunkter. Coffman er også kjent som Wikipedia-vandalen.

Ksenia Coffman (Wikipedia-bruker: Kecoffman) er et kjent navn blant Wikipedia-redigerere. Hun er en såkalt nazijeger som omskriver historien. Hun er hemmelighetsfull når det kommer til identitet og familie, men skal være født under det tidligere kommunistiske regimet i Sovjet, hvor bestefaren tjenestegjorde i den røde arme. Hun flyttet senere til USA og bor nå i San Jose, California, hvor hun jobber som produktmarkedssjef for NETSCOUT.

Coffman bruker mye av sin tid på å motarbeide det hun kaller «fanfiction» om andre verdenskrig, hvilket betyr at hun på Wikipedia motarbeider en nyansert og nøytral fremstilling av nasjonalsosialismen og dens tilhengere. Coffman har demontert og omskrevet over 96 000 oppføringer på Wikipedia, og skapt over 3 200 sider. Hun fører en overvåkningsliste med rundt 2 000 artikler på den. Et varsel dukker opp ved siden av oppføringen hver gang noen prøver å gjøre en endring.

Hun er rangert på 734. plass av 121 000 Wikipedia-redigerere, og er elite-medlem av Wikipedias engelskspråklige redaksjon.

Coffman har ofte blitt refset av andre redaktører, som mener at metoden hennes er for strenge, om ikke en form for sensur. Hun har også mottatt massiv kritikk fra brukere, og har blant annet blitt omtalt som en vandal, ettersom hun raderer en hel del historisk fakta, samt at hennes arbeid ofte fremstår følelsesladd og venstrevridd, så til den grad at det kan betraktes som svart propaganda mot nasjonalsosialister.

Wikipedia-vandalen kritiserer ofte bidragsytere som ikke deler hennes politiske vinkling og snakker ofte om manglende «kildekritikk» og «faktasjekk», men selv benytter hun seg av venstrevridd propaganda som egne kilder.

På brukersiden hennes er det blant annet seksjoner kalt «Nazi fancruft» og lister over «høyreorienterte utgivere». Coffman har også en hel side som heter «Min angivelig problematiske oppførsel», der hun holder styr på kritikken mot henne. Hun har til og med gitt seg selv en pris for sitt kritikkverdige arbeid på Wikipedia: Vandalens kors av jernkors, med sverd og diamanter.

Wikipedia-grunnlegger: Venstreorienterte har tatt over Wikipedia

Wikipedia-grunnlegger Larry Sanger fortalte i et intervju med Unherd tidligere i år at venstreorienterte har ødelagt Wikipedia med politisk vinklet innhold, og at hans skapelse ikke lenger er til å stole på.

Sanger fortalte videre i intervjuet at det finnes en god del personer som ønsker å skape mer balanse i innholdet på Wikipedia. Men ettersom disse anses som meningsmotstandere av de venstreorienterte administratorene som har tatt over Wikipedia, så stoppes de fra å bidra til dette.

Sanger har også tidligere i et blogginnlegg konstatert at Wikipedias nøytralitetspolicy er død og at venstreorienterte har ødelagt Wikipedia med politisk vinklet innhold.

Motstandsbevegelsens side på Wikipedia

Da Wikipedia anses av svært mange som et seriøst leksikon på internett og ofte er det første treffet man får når man søker etter informasjon, skrev Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg en artikkelserie på 5 deler om alle de løgner som var å finne på Wikipedias side om Motstandsbevegelsen, avsluttet med en sannhetskorrigert artikkel om hvordan Motstandsbevegelsen burde vært presentert på Wikipedia.

Les mer: Wikipedias side om Den nordiske motstandsbevegelsen: Den sannhetskorrigerte artikkelen

Motstandsbevegelsens side på Wikipedia er et godt eksempel på hvor politisk vinklet det internasjonale internettbaserte leksikonet er blitt når det kommer til å omtale nasjonalsosialisme, historie, tilhengere og bevegelser.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
10 måneder siden

Og slik fremmer de sitt narrativ som folket plukker opp og tror er fakta fra et seriøst leksikon, og som de også anvender som sine kilder.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
10 måneder siden

Folk er i det store og hele dumme, late og/eller tillitsfulle til det de finner på nettet, inklusive Wikipedia, som oftest er det første de finner når de søker informasjon. Jeg tipper at færre enn 10 av 100 går videre, og enda færre som går inn på sider med korrigerende/alternativ info. Det triste er at skoleelever og studenter føres bak lyset av denne PK-propagandaen, og hjernevasken er dermed et faktum.