Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Wikipedias side om Den nordiske motstandsbevegelsen: Hjelp til med å spre sannheten!

Wikipedias side om Den nordiske motstandsbevegelsen: Hjelp til med å spre sannheten!

MOTSTANDSBEVEGELSEN Hvordan kan du som leser dette hjelpe til med å spre sannheten? Dette er del 4 av 5 i en artikkelserie om Wikipedias side om Motstandsbevegelsen.

Nå har jeg i tre ulike artikler tatt for meg løgnene som er å finne på Wikipedias side om Den nordiske motstandsbevegelsen, forklart hvorfor disse løgnene finnes og hvorfor det utgjør et problem for oss at siden ser ut som den gjør. Jeg har også forklart hvordan siden på flere punkter bryter mot Wikipedias egne grunnprinsipper. Nå kommer vi til spørsmålet om hvordan vi skal kunne gjøre forandring.

Da det selvfølgelig er ønskverdig at flere personer får et korrekt bilde av Den nordiske motstandsbevegelsen, og hva vi faktisk står for, vil jeg her be om din hjelp. Foruten det vanlige, å spre denne artikkelserien, og da kanskje aller helst den avsluttende, femte delen, som kommer i morgen, via ulike sosiale medier og forum, så ønsker jeg nå også din hjelp på en annen måte: ved å ta opp kampen for sannhet på Wikipedia!

Alle kan redigere Wikipedia. «Men hvorfor endrer dere ikke bare på siden selv da?» er et temmelig logisk spørsmål. Wikipedias brukere er delt inn i et strikt hierarki avhengig av hvor mye du har anvendt siden og vært «behjelpelig» med redigering av ulike sider (behjelpelig i anførselstegn ettersom det eksempelvis anses som behjelpelig å bytte ut sannheter om oss, med regelrette løgner, på Wikipedia-siden om Den nordiske motstandsbevegelsen). Problemet med dette er at om vi skulle lagt i masse med tid på å bytte ut alle løgner og erstatte det med gode formuleringer som til 100% samsvarer med sannheten, kan enhver bruker som har steget i Wikipedias hierarki tilbakestille alle endringene med ett enkelt knappetrykk. Enda vanskeligere blir det når brukere med administrative rettigheter også kan utestenge brukere, eller midlertidig blokkere siden for redigering.

Med tilstrekkelig mange folk som avsetter litt tid nå og da på å erstatte løgnene i artikkelen med sannhet, så kan vi i beste fall sammen trette ut de krefter som har en egeninteresse av at et løgnaktig bilde av Motstandsbevegelsen skal spres. I det minste kan vi sørge for at i hvert fall noen av de som besøker Wikipedia for å lese om organisasjonen, får et korrekt bilde, ettersom artikkelen gjennom vår samlet innsats kan stå sannferdig i korte øyeblikk etter at vi har korrigert den.

For å korrigere artikkelen om oss på Wikipedia trenger du bare å søke opp artikkelen om Den nordiske motstandsbevegelsen, og deretter endre fanen fra «Les» til «Rediger», øverst til høyre (På den svenske siden: «Visa» og «Redigera»). Etter å ha gjort de ønskede endringene, kan du enten forhåndsvise eller publisere direkte. Du kan også skrive hvorfor du har gjort endringen – noe som blir synlig for omverdenen i en annen fane hvor endringer i artikkelen blir logget. Her kan du gi kildehenvisninger som peker til fakta, samt forklaringer som slår hull på løgnene.

Ønsker du å få økt status på Wikipedia, og dermed også ha flere muligheter til å hjelpe, kan du registrere en bruker og deretter vente fire dager. Du vil da bli sett på som en bekreftet bruker. For å være i stand til å hjelpe oss ytterligere kan du jo fokusere på å klatre i hierarkiet og streve etter å bli administrator. For å lykkes med dette bør du, i en periode, unngå artikkelen om Den nordiske motstandsbevegelsen, og i stedet være behjelpelig med endringer i andre artikler som ikke er så sensitive, for deretter søke om administratorrettigheter.

Å gå inn for denne oppgaven, streve etter å bli administrator, kan være tidkrevende og vil kanskje ikke passe for de fleste som leser dette, men kanskje kan det være interessant for en eller annen anonym sympatisør der ute, som for øyeblikket ikke har andre tidkrevende oppgaver, og som gjerne kunne tenkt seg å hjelpe organisasjonen på denne måten fremover. I den rollen (og på veien dit) skulle også løgner som skader vår sak på andre sider, bli korrigert. For andre som derimot skulle ha mindre tid, grunnet andre eksisterende oppgaver, kan jo en enklere måte å bidra på være å gå inn nå og da og endre på små åpenbare saker, som eksempelvis å bytte ut ordet «nynazistisk» med «nasjonalsosialistisk».

Mer informasjon om hvordan du redigerer artikler og hvordan det fungerer på Wikipedia kan du lese om her.

Som med så mye annet, kan vi få sannheten til å triumfere over løgnene ved at alle bare hjelper til med å gjøre det de kan. I morgen publiseres en sannhetsbasert artikkel om Den nordiske motstandsbevegelsen, slik den burde sett ut på Wikipedia om deres skribenter faktisk levde opp til Wikipedias grunnleggende objektivitetsprinsipper. Her kan du da altså plukke tips til endringer som kan implementeres på den nåværende Wikipedia-siden om oss.

Les:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5