Hjem Historie Dagens historiske William Luther Pierce

William Luther Pierce

HISTORIE Den 11. september 1933 ble William Luther Pierce III født. Pierce var leder av organisasjonen National Alliance frem til sin død i 2002.

William_Pierce

William Luther Pierce III ble født i Atlanta, i den amerikanske delstaten Georgia, den 11. september 1933. I sin ungdom var Pierce interessert i kjemi, elektronikk, raketter og radio. Han likte spesielt å lese science fiction og drømte om å bli astronaut.

Etter å ha blitt ferdig med militærskole, studerte han ved Rice University i Houston, Texas. I 1955 tok han en bachelorgrad i fysikk. Han arbeidet på denne tiden ved Los Alamos National Laboratory, hvor amerikanerne utviklet kjernevåpen, og studerte senere ved Caltech og University of Colorado, hvor han i 1962 tok doktorgrad i kjemi.

Som assisterende professor underviste han i fysikk ved Oregon State University mellom 1962 og 1965. Under denne tidsperioden ble han stadig mer politisk bevisst. Som følge av dette sluttet han på universitetet og begynte å arbeide som forsker hos fly- og romteknikkselskapet Pratt & Whitney.

William_Pierce_Tale

I 1966 hadde Pierce utviklet seg til nasjonalsosialist, og begynte å arbeide for George Lincoln Rockwell, leder av American Nazi Party. Han ble redaktør for partiets politiske avis, National Socialist World. Etter mordet på Rockwell og det påfølgende bråket, forlot Pierce partiet.

I 1969 dannet Pierce organisasjonen National Youth Alliance, en radikal ungdomsorganisasjon som stod nasjonalsosialismen nært. Pierce begynte samme år å utgi avisen Attack! som førte frem organisasjonens revolusjonære og systemfiendtlige budskap.

I 1974 endret organisasjonen navn til National Alliance, og i 1978 endret organisasjonens avis navn til National Vanguard. En samling av de beste artiklene fra Attack! og National Vanguard kan lastes ned HER (PDF).

På midten av 70-tallet begynte William Pierce å skrive en roman som ble publisert som en artikkelserie i Attack! under pseudonymet Andrew Macdonald. Handlingen i artikkelserien utspilte seg i et fremtidsscenario hvor en liten gruppe hvite amerikanere, medlemmer i en hemmelig organisasjon kalt The Order, tar til våpen mot et undertrykkende og flerkulturelt system.

The_Turner_Diaries_Hunter

Artikkelserien ble trykket som bok under tittelen «The Turner Diaries» («Turner-dagbøkene» på norsk) i 1978. Denne boken skulle etterhvert bli svært omtalt, og andre opplag ble utgitt i 1980. Det påstås at «The Turner Diaries» har solgt omkring 500 000 eksemplarer. Boken er tilgjengelig for salg i organisasjonens nettbutikk, og kan lastes ned på engelsk HER (PDF).

I 1989 publiserte Pierce boken «Hunter», som en oppfølger til «The Turner Diaries». Boken handler om en tidligere stridspilot, Oscar Yeager, som på egenhånd likviderer politiske makthavere. Også «Hunter» er tilgjengelig for salg i Motstandsbevegelsens nettbutikk. Den engelske originalen kan lastes ned HER.

I 1978 begynte William Pierce å gi ut en historisk artikkelserie, «Who We Are», i National Vanguard. Artikkelserien tar for seg den hvite rasens historie, fra livets opprinnelse frem til vår tid. Artikkelserien ble senere trykket i bokform og kan kjøpes i nettbutikken, samt lastes ned HER (PDF).

I tillegg til å være nasjonalsosialist grunnla Pierce en religion, i samsvar med nasjonalsosialismen, som han gav navnet kosmoteisme. Kosmoteismen kan enkelt forklart sies å være troen på at den naturlige evolusjonens mål, er det ariske menneskets utvikling til stadig høyere stadier av bevissthet, og at ethvert bevisst menneske bør tjene dette mål gjennom å kjempe for dets virkeliggjørelse. Enkelte har hevdet skapelsen av den nye religionen ble gjort av økonomiske årsaker, for å der-i-gjennom unngå å betale skatt til systemet.

William_Pierce_To_Bilder

På 1990-tallet begynte Pierce sine berømte radiosendinger, «American Dissident Voices», som ble kringkastet over store deler av USA og verden. Senere ble også programmene tilgjengelig via Internett. I hvert program talte Pierce om et aktuelt emne. Hans ærlige og rett-på-sak-holdning gjorde radiosendingene stadig mer populære.

Hans sylskarpe, logiske og revolusjonære budskap vil bevares, studeres og føres videre – så lenge vår rase lever.

Etter å ha opplevd en vanskelig tid på 1980-tallet, med sviktende medlemstall, kom National Alliance sterkt tilbake på 90-tallet. I løpet av Pierces siste år var National Alliance en sterk, velorganisert og livskraftig organisasjon.

Den 23. juli 2002 døde William Pierce av kreft, og organisasjonen, som dessverre ikke kunne erstatte sin leder med en person av samme kaliber, ble offer for interne stridigheter og en langsom nedgang. I dag er organisasjonen kun en skygge av hva den en gang var.

Til tross for dette, lever William Luther Pierce sitt viktige budskap videre i hans bøker, artikler og taler. Hans sylskarpe, logiske og revolusjonære budskap vil bevares, studeres og føres videre – så lenge vår rase lever.

«Out of the Darkness» av William L. Pierce:

«The Gift of Life» av William Pierce: