Hjem Nyheter Norge Wimp tilbyr «Horst Wessel-Lied» i Tyskland

Wimp tilbyr «Horst Wessel-Lied» i Tyskland

TYSKLAND/NORGE/SENSUR: Den norske musikkstrømmetjenesten Wimp tilbyr «Horst Wessel-Lied» til sine tyske kunder.

wessel-wimp-640x338

Den norske musikkstrømmetjenesten Wimp tilbyr «Horst Wessel-lied» til både norske og tyske kunder. Dette til tross for at sangen har vært forbudt i Tyskland siden 1945.

Sangen, hvis tekst er basert på diktet «Die Fahne Hoch» av den nasjonalsosialistiske martyren Horst Wessel, var NSDAPs offisielle sang og Tysklands andre nasjonalsang ved siden av «Deutschlandlied» fra 1933 til 1945.

Horst_Wessel-640x433

Shoaib Sultan fra Antirasistisk senter er overrasket, og mener Wimp burde ha bedre kontroll (les: sensur).

– Den har en historisk verdi som nazibevegelsene benytter seg av. Så denne type musikk er fortsatt dagsaktuell på grunn av bevegelsene vi ser dukke opp rundt omkring i Europa nå, forteller Sultan til NRK.

Shoaib Sultan
Shoaib Sultan

Sensurerer aktivt
Kommunikasjonssjef i Wimp, Kristin Castillo Eldnes, forteller at selskapet ikke har noen kommentar utover at de nå er i gang med å «undersøke saken».

Forrige uke rensket dog Wimp ut flere artister med såkalt rasistisk budskap. Blant annet ble bandene Skrewdriver og No Remorse fjernet fra tjenesten.

Eldnes fortalte da at Wimp respekterte ytringsfriheten, men forbeholdt seg retten til å fjerne musikk med «ulovlig innhold».

Kilde:
Wimp tilbyr forbudt nazistmarsj i Tyskland