Hjem Nyheter Globalt World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren

World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren

5

JØDISK MAKT I et åpent brev hyller Robert Singer, sjefen for World Jewish Congress, Youtubes sensur av filmer med nasjonalsosialistisk eller «holocaust»-fornektende innhold.

På sin offisielle blogg presenterte Youtube i forrige uke et oppdatert regelverk om såkalt hatprat hvor det spesifikt forbys «filmer som fremmer eller forherliger nazistisk ideologi, som er diskriminerende per definisjon» og hvor «innhold som fornekter at veldokumenterte voldelige hendelser, som holocaust, har funnet sted» skal tas bort.

Youtube skriver også at «foruten å ta bort filmer som bryter mot våre regler, vil vi også minimere spredningen av innhold som er i gråsonen».

I et brev til Susan Wojcicki, administrerende direktør hos Youtube, skriver nå World Jewish Congress’ (WJC) sjef Robert Singer:

Som du vet godt er alle typer av radikalt innhold et alvorlig problem, og det jødiske folket er ofte målskive for slikt viralt og hatefullt materiale.

Youtubes siste standpunkt mot spredning av hat og holocaust-fornektelse er tydelige sted i riktig retning. Ved å fjerne disse farlige løgnene fra deres plattform gjør dere internett til et sikrere sted for alle. WJC og jeg selv håper at Youtubes handling i dette spørsmålet vil bli en ny standard for bransjen.

For at det ikke skal være noen tvil om hvem som trekker i trådene skriver Singer videre:

Vi hyller dere for at dere har iverksatt konkrete tiltak for å fjerne disse hatske filmene, og som medlem av deres trusted flagger-program ser jeg frem til å fortsette vårt gjensidige samarbeid med å eliminere alle uttrykk av antisemittisme, hatbudskap og holocaust-fornektelse.

Hele brevet til Robert Singer kan leses her.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Martin
Martin
3 år siden

Singer og co synger på siste visa når det gjelder plattformer på nett. (((De))) glipper masken nå!

Roar
Roar
3 år siden

Istedet for at dette tidligere var noe utvannet i alt annet, så har det nå blitt langt lettere å finne mengder av bra materiale andre steder.

Roar
Roar
Svar til  Roar
3 år siden
trackback
3 år siden

[…] også: World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren Google bruker ADL for å sensurere YouTube ADL bak Youtubes nye sensur Youtube lanserer massiv […]

trackback
3 år siden

[…] også: World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren Instrumental-artist kastes i Youtubes minnehull – for «hatprat» ADL bak Youtubes nye sensur […]