Hjem Nyheter Xi oppfordrer Folkets frigjøringshær til å forberede seg for krig

Xi oppfordrer Folkets frigjøringshær til å forberede seg for krig

0

KINA I en tale til Folkets frigjøringshær mante Kinas president Xi Jinping de væpnede styrkene til å forberede seg for krig. Han beordret dem til å «besluttsomt forsvare Kinas suverenitet».

Folkets frigjøringshær under en militærparade. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Kinas president Xi Jinping maner nå den kinesiske hæren, Folkets frigjøringshær, til å gjøre seg klar til å settes inn for å møte trusler mot Kinas sikkerhet, rapporterer RT. Ifølge Xi kommer dette av at verden akkurat nå gjennomgår sine «største forandringer på et århundre».

– Hele militæret må implementere Partiets idé om å styrke hæren i den nye æraen, sa Xi i en tale til representanter for hæren.

Folkets frigjøringshær må «besluttsomt forsvare [Kinas] nasjonale suverenitet, sikkerhet og interesser», mener den kinesiske presidenten.

Som eksempel på trusler mot Kina løftet Xi ikke helt uventet opp Taiwan-spørsmålet, der Washington under president Joe Biden har vist stadig større ambivalens i sin «ett Kina-politikk», samtidig som de har begynt å behandle Taiwan som en selvstendig stat.

Ifølge Xi vil Beijing løse Taiwan-spørsmålet på fredelig vis, men han reserverte også Kinas «rett» til å løse saken med vold, om nødvendig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg