Hjem Nyheter Globalt Youtube gir ytringsfrihetspris – til seg selv

Youtube gir ytringsfrihetspris – til seg selv

IT Youtube gir ytringsfrihetspris til sin egen CEO, Susan Wojcicki, en sjef kjent for sin aggressive sensurpraksis av pro-europeisk og politisk innhold etter at hun tok over styringen av videoplattformen.

T.v: Youtubeskaper Molly Burke. T.h: Youtube-direktør Susan Diane Wojcicki. Skjermbilde: Youtube

Susan Diane Wojcicki som var med på etableringen av Google, tok over lederskapet av videoplattformen Youtube i 2014.

Jødinnen Wojcicki avstammer fra jøder som kom både fra Polen på farsiden og det kommunistiske Sovjetunionen til New York på 30-tallet på morsiden, et regime beryktet for sitt brutale meningstyranni og sensurpraksis. Hun forteller at foreldrene måtte flykte på grunn av «forfølgelse», samtidig som hun praktiserer det samme overfor sitt selskaps brukere.

I Wojcickis drift og ledelse av Youtube har utallige brukerkanaler og videoer blitt slettet, selv anerkjente profiler har de siste årene opplevet å få sine brukerkanaler fjernet på bakgrunn av sine ytringer, noe som har ført til en brukerflukt og oppblomstring av alternative plattformer.

Tucker Carlson om Youtubes sensurering av brukere. Kilde og videoinnslag: Mediamatters.org

I en video av Youtuberen Molly Burke, hvor hun tar for seg utdelingen av ytringsfrihetsprisen som ble sponset av Youtube og delt ut til plattformens egen sjef Wojcicki forrige fredag, intervjuer Burke Wojcicki og kan ses nedenfor.

– Vi kan virkelig ikke ta de friheter vi har for gitt. Vi må virkelig se til at vi verner om de på alle tenkelige måter, sier Wojcicki.

Molly Burke lovpriser således Wojcicki som en «leder for frie ytringer».

Jødinnen Wojcicki skryter siden av at «Youtube i det siste kvartalet har slettet hele ni millioner videoer» og begrunnet det med å si «vi må også se til at det finnes grenser»:

Prisutdelingen og intervjuet latterliggjøres nå rundt om på sosiale medier der folk kommenterer blant annet «Hva blir det neste, Facebook gir seg selv pris i å respektere personvern?»