Hjem Nasjonal kamp YouTube sensurerer Frihetskamp – sletter anti-homolobby-film

YouTube sensurerer Frihetskamp – sletter anti-homolobby-film

SENSUR YouTube slettet nylig en av Frihetskamp Media sine filmer. Filmen er nå lastet opp og tilgjengelig på tjenesten Vimeo.

Det var filmen «Aktivisme mot homolobbyen på Sørlandet» som nylig ble slettet. Ifølge YouTube så bryter filmen mot deres retningslinjer. Meldingen mediagruppen mottok da de logget inn lød som følger.

Videoen din «Aktivisme mot homolobbyen på Sørlandet» ble rapportert for vurdering. Vi har gjort en vurdering og har kommet frem til at videoen ikke er i samsvar med retningslinjene våre. Vi har fjernet den fra YouTube og har gitt kontoen din en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere eller en midlertidig anmerkning.

På YouTube er det ikke tillatt med innhold som oppmuntrer til eller fremmer voldelige eller farlige handlinger som kan føre til alvorlige fysiske skader eller ha døden til følge. Vi tillater heller ikke innhold som er ment å være sjokkerende, oppsiktsvekkende eller respektløst.

YouTube tillegger dog at en lignende video hadde vært tillatt dersom den var «pedagogisk eller dokumentarisk av natur». Frihetskamp har videreformidlet informasjonen til Rede 2s aktivister som lover å være mer pedagogisk neste gang.

– Vi får kanskje lage en instruksjonsfilm om hvordan man beslaglegger og brenner pride-flagg til sommeren, sier en aktivist fra Rede 2 til Frihetskamp.

Filmgruppen har nå skapt en konto på tjeneste Vimeo hvor filmen atter igjen er tilgjengelig.

Se filmen nedenfor: