Hjem Nyheter Globalt YouTube sensurerer historisk flagg

YouTube sensurerer historisk flagg

SENSUR Kanalen «Forgotten Weapons» havnet nylig i klammeri med YouTube, da de hadde lastet opp “feil” historisk flagg.

Tysk_orlogsflagg_1935-1945-640x376
Bildet som erstattet det opprinnelige tyske orlogsflagget etter Youtubes trusler mot kanalen som kun ville fremstå historisk korrekt og som er helt upolitisk.

Det var for noen dager siden at brukeren “Ian” fra den populære våpenkanalen «Forgotten Weapons» ble truet av YouTube når han anvendte det nasjonalsosialistiske orlogsflagget som forsidebilde til en av sine filmer.

Han forteller at YouTube lyktes å se hans bilde før videoen var ferdig opplastet og sperret den, noe som innebar at han ble tvunget til å enten slette videoen eller bytte ut sitt bilde.

Videoen som hadde dette visningsbildet handlet om en pistol som Heinrich Himmler ga til skarpskyttere som hadde skutt over 150 fiendtlige soldater. Videoen handlet også om at de få pistolene som ble laget, nå auksjoneres bort i USA.

I videoen der Ian forsøker å forklare hvorfor han ble tvunget å sensurere flagget forklarer han også at han alltid har med flagg fra det landet som våpenet opprinnelig kommer fra. Han har tidligere anvendt seg av det sovjetiske flagget uten å ha støtt på problemer.

I flertallet av kommentarene uttrykker brukerne på YouTube seg kritiske til sidens sensur og mener at man ikke skal forsøke å mørklegge historien. YouTube har ennå ikke kommentert hvorfor det ble valgt å stoppe videoklippet på grunn av et flagg, og det står heller ikke i nettsidens regelverk hvilke flagg eller symboler som man ikke får bruke.