Hjem Nyheter Norden Ytterligere straffeforfølgelse etter koranbrenning i Malmö

Ytterligere straffeforfølgelse etter koranbrenning i Malmö

KORANBRENNING De juridiske prosessene fra opptøyene etter Rasmus Paludans koranbrenning i Malmö 16. april 2022 tar nå en ny vending, ettersom ytterligere seks personer er siktet for grov sabotasje mot nødetatene.

Rasmus Paludan brenner en koran.
Foto: Tobias Hellsten (CC-BY 4.0)

De seks tiltalte, som varierer i alder fra 20 til 32 år, er tiltalt for å ha gjort det vanskelig for eller hindret politi og nødoperasjoner i forbindelse med opptøyene. Alle nekter for å ha gjort noe galt og fastholder sin uskyld. To av de tiltalte er også tiltalt for vold mot en offentlig tjenestemann.

Opptøyene brøt ut etter at kontrajihadisten Rasmus Paludan brente en koran i utkanten av Malmö, noe som førte til opptøyer i byen. De siktede er mistenkt for å ha deltatt i aktiviteter som i vesentlig grad påvirket politiets og nødetatenes evne til å utføre sine oppgaver under uroen.

I tillegg til hendelsene rundt koranbrenningen i Malmö, er også fem personer tiltalt for grov sabotasje av nødetatene i forbindelse med urolighetene i bydelen Rosengård. Disse hendelsene skjedde i de følgende dagene etter det første opprøret og indikerer en eskalering av spenninger i byen.