Hjem Nyheter Europa Zelensky tømmer Ukrainas fengsler for kriminelle som kan kjempe mot Russland

Zelensky tømmer Ukrainas fengsler for kriminelle som kan kjempe mot Russland

1

UKRAINAKONFLIKTEN Ukraina velger ut kriminelle med militær erfaring fra landets fengsler for å sette dem inn i kamp mot Russland.

Volodymyr Zelensky. Foto: Hronometer / Public Domain.

På mandag annonserte Ukrainas jødiske president Volodymyr Zelensky at kriminelle med militær erfaring vil løslates fra fengsel for å kunne delta i kampene mot Russland og på den måte sone sine dommer.

– Vi har tatt en beslutning som ikke er enkel fra et moralsk synspunkt, men som er brukbart fra synspunktet for vårt forsvar, sier Zelensky som før han ble president var komiker.

Beslutningen om å sette inn kriminelle i de hardeste kampene mot Russland ble annonsert samtidig som de mislykkede initiale fredsforhandlingene mellom Ukraina og Russland ble innledet på mandag, hvor Ukraina ikke bare krevde at Russland skal avbryte krigen, men dessuten at Krim og utbryterrepublikkene skal returneres til Ukraina.

Tidligere har Ukraina delt ut våpen til sivile som har blitt mobilisert til forsvar av landet. Bare i Kiev skal 25 000 automatgevær, 10 millioner kuler og til og med rakettgevær ha blitt utdelt til frivillige, ifølge innenriksminister Denis Monastyrsky og Washington Post. Ukraina har også ønsket velkommen hjelp fra utenlandske frivillige soldater så vel som krigsmateriale fra vestlandske stater som vil støtte Ukraina i krigen mot Russland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Disse straffedømte kriminelle vil sikkert kunne yte sitt bidrag, akkurat som svarte kriminelle som ble satt fri av Trump i USA før valget i 2020. De gjenopptok sin kriminelle løpebane, og flere deltok i BLM-opptøyer i amerikanske byer. De kriminelle i Ukraina skal vel først og fremst skyte og drepe russere, må vi tro. Zelensky, som hylles som «frihetshelt» i Vesten, er en dyktig skuespiller, og først og fremst jødisk komiker. Oy vey!