Hjem Nyheter Zelensky: Ukraina vil bli et «stort Israel»

Zelensky: Ukraina vil bli et «stort Israel»

4

UKRAINA President Volodymyr Zelenskyj sier at Ukraina vil bli som Israel, et militarisert samfunn der sikkerhet er det viktigste spørsmålet.

Ukrainas jødiske president Volodymyr Zelensky har sagt at han ser for seg landets fremtid som en større versjon av Israel.

– Ukraina vil definitivt ikke bli det vi ønsket at det skulle være fra starten av. Det er umulig. Helt liberalt og europeisk – slik blir det ikke. Vi skal bli et «stort Israel» med vår egen karakter. Vi vil ikke bli overrasket om vi ser representanter for hæren eller nasjonalgarden på kinoer og dagligvarebutikker, eller sivile med våpen, sa Zelensky til journalister på tirsdag.

Presidenten mener dermed at den russiske invasjonen innebærer at Ukraina vil bli et mer militarisert samfunn der sikkerhet vil være det viktigste politiske spørsmålet de neste årene. Israelske Haaretz har også intervjuet Ukrainas ambassadør i Israel, Yevgen Korniychuk, som er enig i den vurderingen.

– Uavhengig av hva som skjer videre, vil situasjonen i Ukraina ligne på sikkerhetssituasjonen i Israel. Du vil se flere væpnede mennesker på gata, selv når det er mer fredelig enn nå. «Israelere har levd omgitt av fiender gjennom historien og Ukraina vil gjøre det samme,» sa Korniychuk til Haaretz.

Zelensky har tidligere sagt at han er åpen for fredssamtaler med Russland i Jerusalem. Etter at Israel innledningsvis var forsiktige med å ta stilling i konflikten, har landet tydelig tatt et standpunkt for Ukraina, noe som førte til at Russland svarte med at Israel ikke har noen juridisk rett til å okkupere Golanhøydene og antydet at Jerusalem ikke er landets hovedstad. Ifølge RT har Zelensky tidligere kritisert Israel for å være for nøytral og har krevd militær bistand fra israelerne, men etter dette har den ukrainske presidenten sagt at han forstår at «Israel har sine interesser» og «en strategi for å beskytte sine egne borgere «.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
1 måned siden

Og jøden Zelensky har sine interesser som hvite ukrainere må dø for.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Vi bør huske at store deler av det nåværende Ukraina var det historiske Khazaria, som antok jødedommen på 800-tallet men siden ble beseiret og utslettet av russerne i nord. Drømmen om en gjenopprettelse av Khazaria og et nytt hjemland for ashkenazijødene(det store flertallet av vår tids jøder), uten historisk opphav i Palestina, kan være det han og andre jøder har som ambisjon for det nye Ukraina de drømmer om. Da får i så fall jødene ett hjemland til, i tillegg til Israel.

Roar
Roar
1 måned siden

En etter en nasjon tar de over og bruker befolkningen som kanonføde.

Viktor
Viktor
1 måned siden

Han er veldig høy på seg selv nå sodomitt-jøden. Fryder seg nok over hvordan han har lyktes med å utrydde hvite ukrainere og russere.

Banditten kunne ha hindret at det ble denne krigen ved å si 2 setninger:
At han gikk inn for at Ukraina blir et nøytralt land, og at han ville gå i forhandlinger om å få slutt på krigen i Donbass som har pågått siden 2014.