Hjem Nyheter Zelenskyj beklager seg over at mange vil ha slutt på krigen

Zelenskyj beklager seg over at mange vil ha slutt på krigen

UKRAINAKONFLIKTEN «Folk ønsker å se en form for fredelig løsning på konflikten i Ukraina», sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på mandag. «Men de har ikke spurt oss hva vi mener», beklaget han samtidig.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: President of Ukraine/flickr (Public domain)

På mandag holdt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en tale foran journalister om hvordan hans regime presses til å forsøke å finne en form for forhandlingsløsning på den pågående krigen i landet.

– Selvfølgelig vil alle presse oss til noen form for resultater, definitivt ufordelaktig for oss, for de har ikke spurt oss enda, men det er fordelaktig for enkelte parter som har sine egne interesser, både finansielle og politiske, sa presidenten.

Ifølge rykter som sirkulerer internasjonalt, utvikler USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike en fredsplan for Ukraina, hvorpå Ukraina selv ikke deltar under planleggingen.

Bakgrunnen er de militære fiaskoene i Ukraina og fiaskoen i den økonomiske krigen mot Russland, som har rammet særlig EU-økonomien hardt. Vestlige ledere mener nå at det må oppnås en slags avtale med Russland før man fullstendig mister kontrollen.

Kiev-regimet virker derimot å stå fast ved at det ikke er rom for diskusjon og at Ukraina og dets allierte må kapitulere og starte tilbaketrekning av tropper fra alle territorier som Ukraina gjør krav på.