Hjem Nyheter Zelenskyj er sjalu på Israel

Zelenskyj er sjalu på Israel

UTENRIKS Da Iran angrep Israel med raketter og droner, ble en stor del av prosjektilene skutt ned av blant andre Storbritannia og USA. Nå krever Ukrainas president Zelenskyj at han får samme hjelp som sine stammebrødre i Levanten.

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj. Foto: President of Ukraine/flickr (Public domain).

Det er i et innlegg på Telegram at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kommenterer at USA, med en rekke vasallstater, hjalp Israel med å skyte ned iranske droner og missiler natt til søndag.

– Det viste tydelig hvor effektivt enhetlig forsvar mot terror kan være når det er basert på tilstrekkelig politisk vilje. Israel, USA, Storbritannia, Frankrike og Jordan handlet sammen og med maksimal effektivitet, skriver den ukrainske presidenten.

Men Zelenskyj bemerker også at Israel ikke er et NATO-land, og at dette innebærer at Ukraina også kan motta lignende hjelp. Tross alt, ifølge Zelenskyj, ble ingen «dratt inn i en krig» fordi de skjøt ned iranske missiler. Derfor krever han nå at han får den samme hjelp som sine stammebrødre i Israel, og at NATO begynner å skyte ned russiske droner og kryssermissiler.

– Europeisk luftrom kunne fått samme beskyttelsesnivå for lenge siden dersom Ukraina hadde fått tilsvarende full støtte fra sine partnere i å avverge droner og missiler, skriver han, og lover å ta opp saken med krigens finansmenn i Vesten.