Hjem Nyheter Europa Zelenskyj: «Ofrene for «holocaust» døde for andre gang»

Zelenskyj: «Ofrene for «holocaust» døde for andre gang»

2

KIEV Da russerne slo ut et TV-tårn i Kiev sentrum kan også en «holocaust»-plass ha blitt truffet. «Ofrene for «holocaust» døde for andre gang», sier Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj.

Foto: @DefenceU / twitter.

Det var på tirsdag som Russland slo ut et TV-tårn i Kiev sentrum. Fem personer skal ha dødd i forbindelse med bombingen som fant sted inntil eller på ravinen som utgjør «holocaust»-monumentet Babij Jar. Det er uklart om stedet ble utsatt for skadegjørelse, men ifølge Ukrainas jødiske president, Volodomyr Zlenskyj, er bombingen å betrakte som et slags helligbrøde. Av hans Twitter-innlegg kan det også tolkes som at det er verre å bombe i nærheten av jødiske plasser enn at ukrainere dør.

Les mer: Babij Jar – massemord eller propagandaløgn?

I dag har Zelenskyj i en pressekonferanse fortsatt å fordømme angrepet.

– Det er hinsides menneskeheten. Et slikt missilangrep betyr at for mange russere er vårt Kiev absolutt fremmed. De vet ingenting om vår hovedstad, om vår historie. De har ordre om å radere vår historie, vårt land og oss alle, skal Zelenskyj ha sagt.

Videre gjør presidenten sammenligninger med kristne religiøse bygninger hvilket avslører at han i likhet med revisjonister betrakter «holocaust» som en religion.

– Hva er det neste om til og med Babij Jar treffes, hvilke andre «militære» objekter, «NATO-baser» truer Russland? St. Sofia-katedralen, Lavra, St. Andreas kirke?

– Dere drepte holocausts offer for andre gang, sier Zelenskyj.

Deler av Zelenskyjs pressekonferanse har blitt publisert på Youtube. Der påstår presidenten også at 6 000 russiske soldater har dødd på en uke.

Zelenskyj ble valgt til Ukrainas president for at han hadde blitt posisjonert som «anti-oligark» og skulle bekjempe den omfattende korrupsjonen i landet. Pandoralekkasjen fra tidligere i år avslørte dog at Zelenskyjs offshore-kontoer hadde mottatt 41 millioner dollar av den jødiske oligarken Ihor Kolomojskyj. Det var også i Kolomojskyjs egen TV-kanal som Zelenskyj spilte en oligarkbekjempende president før han bestemte seg for å stille opp i presidentvalget som akkurat en oligarkbekjempende president.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
2 måneder siden

Haha, oy vey.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Og denne komikeren, pro-homo og holohoaxaktivisten er det vestlige regjeringer og EU hyller som «frihetskjemper» og «den nye Churchill.» Som er, lik sine blodsbrødre i Ukraina, rotten to the bone i korrupsjon og bedrag. Jeg er ingen Putintilhenger, og mener han lider av langtkommen paranoia og stormannsgalskap, men jeg forstår Russlands behov for sikkerhet og buffere mot vestlig ekspansjon i NATO- og EU-regi.