Hjem Nyheter Zimbabwe: Svarte overlykkelige når hvite bønder returnerer til sine gårder

Zimbabwe: Svarte overlykkelige når hvite bønder returnerer til sine gårder

2

ZIMBABWE Etter at den antihvite despoten Robert Mugabe ble tvunget til å overgi makten i Zimbabwe har hvite bønder begynt å vende tilbake til sine gårder – en hendelse som gleder mange svarte i landet.

Stil overfor trusselen om et militærkupp valgte Zimbabwes tidligere leder, den 93 år gamle Robert Mugabe, å trekke seg tilbake i forrige måned.

Mugabe var en antihvit rasist under hvis ledelse en antihvit jordbruksreform ble innført i år 2000. Reformen førte til at antallet hvite bønder i Zimbabwe – tidligere kalt «Afrikas kornkammer» takket være det effektive arbeidet de hvite bøndene gjorde – ble redusert fra 4 500 til bare noen få hundre. De nye svarte eierne klarte ikke å opprettholde samme produksjon som før, noe som førte til at hele landets økonomi ble ødelagt, og utbredt sult utbrøt.

Men under landets nye leder Emmerson Mnangagwa får noen utvalgte hvite bønder nå tilbake sin tidligere eiendom. Rob Smart er den første hvite bonden som returnerte etter å ha blitt drevet vekk fra sitt land av bevæpnede gjenger sanksjonert av Mugabe. Etter bilder fra tilbakekomsten å dømme kan man se at det ikke bare er de hvite som gleder seg over å få returnere.

Mnangagwa har tidligere sendt ut ministere for å prøve å lokke tilbake hvite zimbabwere, som i dag er knapt 30 000 av totalt 16 millioner zimbabwere.

Kilder:
Zimbabwe: Svarta överlyckliga när vita bönder återvänder till sina gårdar
Beslagtagna gårdar åter i rättmätiga händer
White farmer gets land back under Zimbabwe’s new leader

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Undertrykte svarte ønsker sine tidligere herrer og velgjørere tilbake – hvilken ironi! Kanskje var ikke «frigjøringen» av negre i Afrika en god idé i det hele tatt, nå som både Sørafrika og Zimbabwe er kjørt bortimot i grøften i løpet av noen tiår med svart flertallsstyre. Det hvite mindretallet sørget for en sivilisasjon og et næringsliv som også innebar at negrene hadde en relativt god levestandard, helt motsatt av sosialistisk/kommunistisk propaganda, som mange i vesten falt for.

Tom Hauge
Tom Hauge
4 år siden

Den dagen Kineserne kjøper opp og tar over store deler av Afrika vil negrene få oppleve hva virkelig undertrykkelse er.