Hjem Nyheter Zimbabwes regjering skylder sin finanskrise på hvite menn – ”lærte oss aldri...

Zimbabwes regjering skylder sin finanskrise på hvite menn – ”lærte oss aldri hvordan man driver et samfunn»

5

AFRIKANSK KOMPETANSE De svarte afrikanerne kan ikke drive et land selv, erkjenner Zimbabwes visepresident.

Kembo Mohabi vet hvorfor Zimbabwes økonomi kollapser.

Kembo Mohadi som er en av Zimbabwes to visepresidenter, skylder landets katastrofale økonomi på hvite menn, skriver New Zimbwabe.

Problemet for Zimbabwe var at landets tidligere brittiske koloniale styre, som besto av hvite menn, ikke lærte zimbabwere hvordan man driver en økonomi, mener Mohadi.

Mohadi beklaget under en tv-sendt tale den økonomiske depresjonen som Zimbabwe har gjennomgått siden de brøt seg fri fra Storbritannia i 1980.

– Vi fikk vår selvstendighet, men den hvite mannen ga oss aldri noen kunnskaper om hvordan vi skal drive vår økonomi, sa Mohadi på nasjonalt tv, torsdag 9. juli.

Den eneste kunnskapen som folket har, er hvordan man selger alkohol i spritbutikker og annen hverdagslig handelsvirksomhet.

– Bare det, ikke mer enn det, sa Mohade.

Zimbabwe som en gang var kjent som «Afrikas kornlager» forfalt i et økonomisk kaos rett etter tusenårsskiftet, under den daværende president Robert Mugabe. Landet innførte da rasistiske anti-hvite lover som innebar at man eksproprierte jordbruk som var eid av hvite innbyggere, og som deretter forfalt ettersom de svarte ikke klarte å drive gårdsbruk.

Dette innebar også en forferdelig lidelse for hvite mennesker, som ble fordrevet, nedslaktet, lemlestet og voldtatt av «hevnsøkende» svarte som ville «ta igjen for den hvite brittiske og rasistiske undertrykkelsen av landet».

Som følge av dette opprøret fulgte politisk ustabilitet på grunn av person- og klan-konflikter, samt hyperinflasjon som fikk valutaen til å kollapse.

Fra å tidligere ha vært verdt like mye som den amerikanske dollaren, er Zimbabwes dollar for tiden bare verdt omtrent én prosent av sin opprinnelige verdi. På det svarte markedet som anvendes flittig av det enorme utenforskapssamfunnet – Zimbabwes befolkning – koster en amerikansk dollar 100 nasjonale dollar.

Ettersom Mugabe fordrev de hvite og stjal deres ressurser, står nå 4,3 millioner zimbabwere på grensen til hungersnød, viser en stor undersøkelse gjennomført i februar.

Og nå har Zimbabwes problem selvfølgelig vært den hvite manns feil i 40 år – på grunn av «vårt fravær».

Se Dr. William Pierce tale om Zimbabwe, tidligere kalt Rhodesia: 

Les også:
Zimbabwe: Svarte overlykkelige når hvite bønder returnerer til sine gårder
Namibia tar etter Sør-Afrika – skal også ekspropriere hvites land
Farmlands: Dokumentar om folkemordet i Sør-Afrika
Det hvite folkemordet i Sør-Afrika

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
von List
von List
1 år siden

De fortjener ikke hjelp, et land som har voldtatt og slaktet ned så mange hvite mennesker fortjener å brenne. Afrika er alt for svart, vi må gjøre det mer hvitt i «multikulturens» navn! ;P At folk engang trodde vi hadde en slags forbindelse til en negroide rasen før i tiden(og faktisk noen enda) er bare helt vanvittig haha. En annen ting som jo er faktisk veldig farlig er at her i Norge så setter taxi selskapene negere foran rattet for å kjøre menneske rundt med engang de ankommer landet. Moderne slavedrift og så er det alle nasjonalsinnede som er rasehatere.… Les mer »

Steinar
Steinar
1 år siden

Synes alle hvite i Afrika skulle returnert til Europa, med unntak av boerne i Sør-Afrika, som har rett til Sør-Afrika. Så kunne vi returnert alle afrikanere til Afrika, nå som de har lært seg både det ene og det andre her i Europa av oss «onde» hvite. Da hadde det blitt slutt på all hungersnød, korrupsjon, og feilstyre av afrikanske land. Og da hadde de sluppet å se den «onde» hvite mann, og være helt selvstendig.

N.S
N.S
1 år siden

Og selv venstreekstremister er klar over dette innerst inne ettersom de behandler svarte som barn som hele tiden må hjelpes frem.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

For noe tull. Problemet er nok korrupsjon gange 100.

Men «you reap what you sow»

Er ikke Europa sitt problem!

H.L
H.L
1 år siden

La de klare seg selv.