Hjem Nyheter Zimbabwes regjering skylder sin finanskrise på hvite menn – ”lærte oss aldri...

Zimbabwes regjering skylder sin finanskrise på hvite menn – ”lærte oss aldri hvordan man driver et samfunn”

AFRIKANSK KOMPETANSE De svarte afrikanerne kan ikke drive et land selv, erkjenner Zimbabwes visepresident.

Kembo Mohabi vet hvorfor Zimbabwes økonomi kollapser.

Kembo Mohadi som er en av Zimbabwes to visepresidenter, skylder landets katastrofale økonomi på hvite menn, skriver New Zimbwabe.

Problemet for Zimbabwe var at landets tidligere brittiske koloniale styre, som besto av hvite menn, ikke lærte zimbabwere hvordan man driver en økonomi, mener Mohadi.

Mohadi beklaget under en tv-sendt tale den økonomiske depresjonen som Zimbabwe har gjennomgått siden de brøt seg fri fra Storbritannia i 1980.

– Vi fikk vår selvstendighet, men den hvite mannen ga oss aldri noen kunnskaper om hvordan vi skal drive vår økonomi, sa Mohadi på nasjonalt tv, torsdag 9. juli.

Den eneste kunnskapen som folket har, er hvordan man selger alkohol i spritbutikker og annen hverdagslig handelsvirksomhet.

– Bare det, ikke mer enn det, sa Mohade.

Zimbabwe som en gang var kjent som «Afrikas kornlager» forfalt i et økonomisk kaos rett etter tusenårsskiftet, under den daværende president Robert Mugabe. Landet innførte da rasistiske anti-hvite lover som innebar at man eksproprierte jordbruk som var eid av hvite innbyggere, og som deretter forfalt ettersom de svarte ikke klarte å drive gårdsbruk.

Dette innebar også en forferdelig lidelse for hvite mennesker, som ble fordrevet, nedslaktet, lemlestet og voldtatt av «hevnsøkende» svarte som ville «ta igjen for den hvite brittiske og rasistiske undertrykkelsen av landet».

Som følge av dette opprøret fulgte politisk ustabilitet på grunn av person- og klan-konflikter, samt hyperinflasjon som fikk valutaen til å kollapse.

Fra å tidligere ha vært verdt like mye som den amerikanske dollaren, er Zimbabwes dollar for tiden bare verdt omtrent én prosent av sin opprinnelige verdi. På det svarte markedet som anvendes flittig av det enorme utenforskapssamfunnet – Zimbabwes befolkning – koster en amerikansk dollar 100 nasjonale dollar.

Ettersom Mugabe fordrev de hvite og stjal deres ressurser, står nå 4,3 millioner zimbabwere på grensen til hungersnød, viser en stor undersøkelse gjennomført i februar.

Og nå har Zimbabwes problem selvfølgelig vært den hvite manns feil i 40 år – på grunn av «vårt fravær».

Se Dr. William Pierce tale om Zimbabwe, tidligere kalt Rhodesia: 

Les også:
Zimbabwe: Svarte overlykkelige når hvite bønder returnerer til sine gårder
Namibia tar etter Sør-Afrika – skal også ekspropriere hvites land
Farmlands: Dokumentar om folkemordet i Sør-Afrika
Det hvite folkemordet i Sør-Afrika