Hjem Nyheter Zlatan gir støtte til Djokovic

Zlatan gir støtte til Djokovic

SPORT Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic gir i fransk media støtte til tennisstjernen Novak Djokovic, som nylig ble utvist fra Australia hvor han skulle delta i Grand Slam ved Australian Open da han nektet å vise vaksinasjonsbevis.

Zlatan Ibrahimovic. Foto: Nathan Congleton (CC BY-NC-SA 2.0).

Det var forrige uke som Australias føderale domstol bestemte å utvise tennisstjernen Novak Djokovic. Djokovic skulle ha deltatt i tennisturneringen Grand Slam ved Australian Open hvor han hadde fått bevilget medisinsk unntak fra kravet om koronavaksinering, som ellers gjelder for alle deltakende sportsutøvere i delstaten.

Etter flere turer frem og tilbake ble det dog klart at tennisstjernen måtte forlate landet uten å forsvare sin vinnende tittel fra 2021 – noe som også tok fra ham muligheten til å bli historisk med flest Grand Slam-titler noensinne.

Nå har Zlatan Ibrahimovic uttalt seg i saken og mener at man ikke skal måtte vaksinere seg for å gå på jobben.

– Å vaksinere seg av helsegrunner er ikke det samme som å vaksinere seg for en tennisturnering. Man skal ikke tvinges til å vaksinere seg for å kunne gå på jobben, sier Ibrahimovic til franske Le Journal Du Dimanche.

Ibrahimovic og Djokovic kjenner hverandre godt, forteller fotballstjernen til avisen. Han mener at han selv vaksinerte seg for at han tror på vaksinen, men at alle må få ha sin egen menig og selv velge om man skal ta injeksjonen eller ikke.

– Den som tar en vaksine gjør det for at han tror på det, for at han tror at det er effektivt mot sykdommen. Men alle får ha sin mening. Jeg vaksinerte meg for at jeg tror at det beskytter meg, ikke for å spille fotball. Det er to forskjellige ting.