Hjem Nyheter Zuckerberg benektet politisk sensur – nå vil kongressmedlem utrede den velkjente jøden...

Zuckerberg benektet politisk sensur – nå vil kongressmedlem utrede den velkjente jøden for å ha begått mened

3

USA I 2018 benektet Facebook-sjefen Mark Zuckerberg under en utspørring av den amerikanske kongressen at Facebook bedriver med politisk sensur. Nå vil det republikanske kongressmedlemmet Matt Gaetz utrede Zuckerberg for å ha begått mened.

Mark Zuckerberg. Foto: Brian Solis (CC BY).

I et brev til USAs statsadvokat William Barr, skriver det republikanske kongressmedlemmet Matt Gaetz at Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg kan, etter nye avsløringer om Facebooks sensurpraksis, bli funnet skyldig i å ha villedet kongressen og for å ha avgitt falsk forklaring under en høring i starten av 2018. Zuckerberg var den gang innkalt for å vitne, under ed, om hvorvidt hans selskap, av politiske grunner, sensurerte brukerprofiler med konservativ tilhørighet.

Mark Zuckerberg benektet i kongresshøringen at Facebook ville undertrykke innhold med et konservativt fokus, eller at de ville sensurere innhold eller personer som promoterer slikt. Samtidig har varslere som jobbet som innholdsmoderatorer på Facebook kommet med graverende bevis som har blitt lekket og redegjort for Project Veritas, og som spesifikt avslører slik manipulasjon.

«På bakgrunn av dette henviser jeg respektfullt herr Zuckerberg til Departementet for utredning av potensielle overtredelser av 18 U.S.C. §1001, 1505 og 1621 for i høy grad å ha avgitt falsk forklaring til kongressen under ed.», skriver Matt Gaetz.

De to innholdsmoderatorene det gjelder – Zack McElroy og Ryan Hartwig – jobbet med flyten i innholdsoversikten, som genereres av Facebooks AI-program og som skal flagge bemerkelsesverdig innhold. McElroy og Hartwig klargjorde i sine avsløringer om hvordan programmet filtrerte bort innhold der brukere støttet Donald Trump, republikanske kandidater, samt konservative saker generelt.

«Som et medlem av kongressen, stiller jeg spørsmål ved herr Zuckerbergs troverdighet, og utfordrer hans villighet til å samarbeide med vår overbærende myndighet, og at kongressen vår avsetter ressurser til denne tidkrevende utredningen», skriver Gaetz i denne henvisningen.

Om Zuckerberg blir funnet skyldig av en jury, kan han risikere fem år i fengsel.

Les også:
Israel og Facebook samarbeider om sensur
Facebook innfører strengere sensur
Facebook stenger kontoer etter direktiv fra Israel
Facebook forbyr flere britiske politiske partier
Facebook blokkerer islamkritisk parti i Danmark i forkant av valget
Facebook skjerper sensuren – «desinformasjon» om COVID-19 byttes ut med «korrekt informasjon»
Enda mer sensur og undertrykkelse i kjølvannet av BLM
Sensuren fortsetter: Red Ice utstengt fra Facebook
Facebook sensurerte Ken O’Keefe
Zuckerberg: Vi samler inn data om utenforstående

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Geir O
Geir O
2 år siden

Håper Zuckerberg får fengsel, det fortjener han virkelig.

Steinar
Steinar
2 år siden

Fortjener virkelig fengsel ja.

Nattevakten
Nattevakten
2 år siden

Hvite burde gjør som jødene, bortsett fra sensuren, å stå sammen som gruppe og hjelpe hverandre frem, skape plattformer, osv, og konkurrere ut disse.